Már egészen kicsi koromban segédkeztem a konyhában. Első önálló főzésem kb. 10 évesen történt. Édesanyámat szerettem volna meglepni, mire hazaér a munkából. Krumplistésztát főztem fejessalátával. Csak...hol ez volt sok vagy kevés, hol az. Folyamatosan krumplit hámoztam vagy tésztát gyúrtam. Végül a fél utca jóllakott, de mentségemre legyen mondva, a saláta megfelelő mennyiségűre sikeredett. Anyukám sírt, csak azt nem tudom, hogy a mennyiségtől vagy a meghatottságtól. Ennek már 36 éve és azóta folyamatosan "gyakorlom".:)
A hely, ahol főzök
A történet Pécsett kezdődött, azóta Kaposváron élek és a saját konyhámon kívül a hétvégi házunkban főzök. Kint, bent, imádok bográcsban főzni és grillezni a hangulata miatt. A gyermekeimtől kaptam egy tárcsát és alig várom, hogy kipróbálhassam. Sajnos ez az időjárás nem kedvez a kinti süti-főzihez. Nekem ez a kikapcsolódás. Sokszor gondolatban és álmomban is főzök egy nehéz nap után....és lehet, hogy nem tudok, de nagyon szeretek.:)
Ars poetica a konyhában
Nincs rossz étel, ha azt szívvel készítjük és a környezetünk ízlésének megfelelően alakítjuk. Ne félj az újításoktól, sok új élményben lehet részed. Nálunk hat különböző ízlésnek kell megfelelni, ami igazi kihívás hétvégenként, amikor együtt vagyunk. De, ez maga a mennyország. A mennyiséggel még mindig vannak gondjaim, üzemikonyha mennyiségekre sikerül, de van még egy mindig éhes Beagle eb és egy finnyás Frici cica is, és így elfogy.
A FruitVeB bejelentése szerint sokat drágult egy igen kedvelt savanyúságunk az utóbbi egy évben. Ráadásul ez az alapanyag gyakran az ünnepi asztal részét (is) képezi.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...