Nyugdíjas nagymama vagyok, két gyermekem és három unokám van. Napi rendszerességgel főzök két személyre, de néha 8 személyre is. A süteményeimet minden hétvégén megosztom a nagyobb családommal.
Hobbik
Sütés-főzés, hobbikertészet, keresztrejtvény fejtés, olvasás, de leginkább az unokáimmal együtt töltött idő.
Mióta főzök
39 éve főzök a családomnak. Közben 4-ről 7-re gyarapodott a családtagjaim száma. Ha nem is mindig, de gyakran főzök 7-8 ember számára, nem egyszer 2-3 menüt, vegást, diétást, és a kis unokáim különleges igényeit is ki kell elégíteni, amiért rendkivül hálásak. 5 éve eljöttem nyugdíjba, azóta egyre nagyobb szenvedéllyel főzicskézek.
A hely, ahol főzök
Erdély, Székelyudvarhely. Egy tömbházlakás 4-ik emeletén, a kis konyhámban.
Ars poetica a konyhában
Üres kamrának bolond a gazdasszonya. Ezért már tavasszal elkezdem a befőzést, a májusi tárkonnyal, eperrel, cseresznyével, és valamikor október végén fejezem be a rózsabogyóval meg a birsalmával.
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Megettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...