Az általános iskola után tanultam pár évig cukrászatot, de aztán abbahagytam mert nem tetszett. Viszont amikor már én dönthettem el, hogy mikor mit készítsek, az már teljesen más megvilágításba helyezte a süteményekhez és ételekhez való hozzáállásomat. Ahogy születtek a gyerekeink, egyre több lökést adtak, hogy minél több finomságot kreáljak itthon.
Hétköznap leggyakrabban leveseket vagy egytálételeket szeretek készíteni, de hétvégén mind a hetünknek húsokat, több fogásos ebédeket, desszerteket, krémeket, apró sütiket. Rengeteg receptem van itthon, és a netet is szívesen bújom. Szeretem átvariálni is a recepteket a magunk ízlése szerint, vagy csak aládolgozom a férjem kezének, amikor ő főzöcskézik itthon.
Szeretek főzni receptből is, de a fejecskémből is kipattannak csodás gondolatok. Imádok sütni is, különböző süteményeket. Több, mint 10 éve nem rendeljük a szülinapi tortákat, hanem én készítem itthon. 2022. októberében született meg ötödik gyermekünk, de még pocakkal együtt is szívesen sürögtem-forogtam a konyhában.
Pár éve megszereztem a szakács és cukrász végzettséget. 😊
A hely, ahol főzök
A saját konyhámban, amit szeretek birtokba venni, hol egyedül, hol a férjemmel, de van hogy a gyerekekkel együtt, és isteni dolgokat készítünk ott. :)
Ars poetica a konyhában
Gyorsan, egyszerűen valamit, esetleg még néha egészségeset is. :) De az sem baj, ha órákig tart, csak legyen isteni a végeredmény!
Az aszalt szilva nemcsak különleges és finom alapanyag, melyet magában vagy húsokba töltve és megsütve imádunk, de több okból is támogatja a testünket. Főleg, ha emésztésről van szó!
Ezúttal egy 100 éves nőt figyeltek meg a kutatók, és elárulták, melyik az a fogás, ami nagy valószínűséggel hozzájárult ahhoz, hogy meghosszabbítsa az életét.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...