Mit főzzek ma? Spenótos sárgaborsó-főzelék tojásfasírttal és mákos bögrés süti...
Segítünk, mit főzz ma! Lesz itt egy kicsit sem menzás sárgaborsó-főzelék, melyhez nem hús, hanem tojásfasírt jár, az édesség pedig mákkal és meggyel csábít.
15 éve napi rendszerességgel, de amióta az eszemet tudom, mindig a konyhában sertepertéltem a nagymamám körül :) A nagyszüleim házában hatalmas konyha volt a ház közepén. Középen óriási asztal, azon készültek az isteni rétesek, jobbnál jobb tészták. A nagymamám a mai napig olyan gyorsan metéli a tésztát, szaggatja a nokedlit, hogy nem lehet látni a kezét, pedig már nincs hova sietnie, 84 éves, már csak hobbiból főzöget. A konyhában körben kredencek rengeteg kis fiókkal, üvegcsével...varázslatos birodalom. Ha nem is segítettem, akkor is ott voltam...imádtam a konyhaajtó párás üvegére rajzolni... A tűzhelyet soha, egy centiméterrel sem tették arrébb, szinte beépült a sarokba. És volt egy kemence is, amit a konyhából kellett befűteni. Ez az egy, a régi nagy cserépkemence, amit sikerült átmentenem a saját házamba. Igyekszem ezt a hangulatot megteremteni magam körül, és ahogyan cseperednek a gyermekeim, úgy látom sikerült a főzés, sütés szeretetének, a konyha - mint a ház szíve - fontosságának, a hagyományteremtésnek a kicsi magját elültetni bennük.
A saját konyhám és időnként a családi házunk kertje.
Jó alapanyagokból, alázattal, finomat. A liszt az nálam mindig tönköly. Remekül lehet vele dolgozni, és nagyon egészséges. A tejet, tejterméket a helyi tejboltban veszem, mindig friss, mindig házi. A húst a helyi hentestől, csak saját vágású állatok húsát árusítják, mindent ők dolgoznak föl. Ha az étel úgy kívánja, szívesen főzök sertészsírral, ha olajat használok, az vagy oliva, vagy hidegen sajtolt napraforgóolaj. Ez utóbbi egyszerűen elvarázsolja az ételt, már az illata is rabul ejtően finom. A neten rendelem, egyenesen az előállítótól.
Segítünk, mit főzz ma! Lesz itt egy kicsit sem menzás sárgaborsó-főzelék, melyhez nem hús, hanem tojásfasírt jár, az édesség pedig mákkal és meggyel csábít.
Ne higgyétek, hogy a következő héten menüajánlat nélkül maradtok! Minden napra melengető, házias, különleges vagy éppen hagyományos recepteket válogattunk nektek, extra krémes egytálételek vagy főzelékek képében. Nyugalom, lesz előétel vagy leves és persze édesség is!
Lehet, hogy többen hallottátok már a neten keringő hírt, miszerint a bazsalikom káros lehet az egészségre a benne található anyagok miatt. De mennyi igaz ebből?
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...