Rizsecet
Leírás
Erjedt rizsből készítik, a hagyományos rizsecet ecetsavtartalma mindösszesen 3-5%. Íze kicsit édes, kicsit sós. Sem íze, sem illata nem hasonlít semilyen másik ecethez. Sokkal lágyabb mint a hagyományos ecetek. A japán- és kínai konyha ízeinek meghatározója a rizsecet, a japánok szusijának nélkülözhetetlen kelléke, ettől kapja az étel jellegzetes savanykás ízét. Különböző salátaöntetekbe, fűszeres pácokba, mártogatnivaló szószokba egyaránt használhatjuk.
Mikor vegyem
Bármikor, főleg ázsiai fűszerboltokban, nagyobb szupermarketekben.
hogyan tároljam
Száraz helyen.
100g Rizsecet
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0.04 g
víztartalom
94.78 g
Top ásványi anyagok
Kalcium
6 mg
Foszfor
4 mg
Nátrium
2 mg
Magnézium
1 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
6 mg
Vas
0.03 mg
Magnézium
1 mg
Foszfor
4 mg
Nátrium
2 mg
Cink
0.01 mg
Réz
0.006 mg
Mangán
0.055 mg
Szelén
0.5 µg
szénhidrát
cukor
0.04 g
víz
94.78 g
vitaminok