Zsemlék lisztérzékenyeknek
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ajandek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
224
kcal
- 2% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
895
kcal
- 2% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
48.6g schar mix167 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
48.6g víz0 kcal
-
1.6g élesztő2 kcal
Összesen
174
kcal
- 2% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 603.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 592 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
224
kcal
- 2% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2413.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 2369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 255.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
895
kcal
- 2% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 469 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 460 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
-
0.5 tk só
-
3 g napraforgó olaj
Elkészítés
- A hozzávalókat alaposan keverjük ki fakanállal.
- Kenjünk ki olajjal egy8 db-os amerikai fánk-sütőformát. Amasszából olajos kézzel fomáljunk 8 dbgombócot. Formázzuk meg szép kerekre őket.Hagyjuk kelni azsemléket kb. 35-40 percig. Akkor jó, ha szépen kifeszül a tészta, és kb. a háromszorosára kelt.
- Sütőtől függő hőfokon süssük világosbarnára.
- Ha kész, vegyük ki a sütőből, kenjük meg napraforgó olajjal, és takarjuk le konyharuhával. Kb5 perc múlva, ha kicsit hűltek a zsemlék, vegyük ki őket a formákból, és teljes kihűlésig tekerjük belekonyharuhába. Ha ezt nem tesszük, nem puhulnak vissza a zsemlék. Az olaj azért kell a végén, mert szép aranybarna színt ad a zsemléknek.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 44
- Össznézettség: 47793
- Feltöltés dátuma: 2011. március 19.
Ajánló
Én darabonként lefagyasztom, és a mikróban annyit olvasztok mindig ki, amennyi kell.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Ajandek
15 recept
A kislányomnak ebből készítek zsemléket, és mini kenyereket is. Mindig illatos, puha az eredmény.