Vöröslencse leves 7. - indiai módra
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Receptműves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
63g vöröslencse224 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
312
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
250g vöröslencse895 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
1247
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
10.1g vöröslencse36 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
6.4g sárgarépa2 kcal
-
6.4g zeller2 kcal
-
12.1g paradicsom2 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60.4g víz0 kcal
Összesen
49
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 262 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 531.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1314 micro
-
β-karotin 3308 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
312
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 67 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2002.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 1047 mg
-
Nátrium 333 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 2124.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1323 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 609 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5254 micro
-
β-karotin 13233 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7720 micro
-
Lut-zea 739 micro
Összesen
1247
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 80.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 85.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 212 micro
-
β-karotin 533 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 311 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
49
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg vöröslencse
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 db sárgarépa
-
3 db paradicsom
-
2 ek olívaolaj
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
-
1 csipet bors
-
1.5 l víz
Elkészítés
- Tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát, a zellert és a paradicsomot kockázzuk, a sárgarépát, a fokhagymát (és ha zellerszárat használunk) karikázzuk.
- Az olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát, (pici sóval könnyebben kiengedi a levét és az ízét).
- Tegyük a hagymára a köményt, (a koriandert, ha őröltet használunk) és a borsot (nagyon kellemes ízt kap az olajon pirítástól a fűszer, azonban vigyázzunk, ne égessük meg).
- Tegyük a hagymára a felaprított paradicsomot, és a fokhagymát és forgassuk össze.
- Adjuk hozzá a többi zöldséget, (a vöröslencse kivételével) és öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje (kb. 1,2-1,5 l, edényfüggő) és kevés sóval ízesítsük.
- Fedő alatt főzzük addig, amíg majdnem fogkemény lesz a sárgarépa, ekkor adjuk hozzá a vöröslencsét és főzzük tovább 15 percig
- Receptkönyvben: 416
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 67
- Össznézettség: 55474
- Feltöltés dátuma: 2011. január 21.
Ajánló
Sűrű típusú leves, mivel a vöröslencse, ha megfő "szétesík", szükség esetén víz hozzáadással lehet higítani. Érdemes az ételeket óvatosan sózni, mivel forrón nem érződik a valódi "sóssága", ha szükséges, utólag lehet sózni (ügyelve arra, hogy nem a só adja az ételek ízét!).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Receptműves
119 recept
Ez a leveske egy vadonatúj próbálkozás eredménye és annyira ízletes, hogy nehezen öntöm szavakba. Ki kell próbálni újra és újra, sőt, szokásomtól eltérően olyat javaslok, amit még soha: csempésszünk bele néhány karika kolbászt. Hmmm...