r
Nosalty Logó

Vendégváró szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vendégváró szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kakaós lapokhoz

A piskótához

A krémhez

Összesen 463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kakaós lapokhoz

A piskótához

A krémhez

Összesen 5548 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kakaós lapokhoz

A piskótához

A krémhez

Összesen 293 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    258.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4587.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1216 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1784 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    709 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    1114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1765 micro
Összesen 5548 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A kakaós lapokhoz

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A kakaós lapokhoz

  1. A lapokhoz valókat összedolgozzuk, és enyhén lisztezett tepsi hátlapján, 2 kakaós lapot sütünk belőle a gázsütő 4-es fokozatán (kb. 30X40cm tepsi). Vigyázat, elég gyorsan sül.
  2. Félretesszük hűlni.
  3. Piskótát sütünk: felverjük keményrea tojások fehérjét, hozzáadjuk a cukrot , majd a tojások sárgáját egyenkéntésvégül asütőporos lisztet. Ugyanabban a tepsiben készítjük, mint amin a lapokat sütöttük.
  4. Elkészítjük a krémet: a tejben a lisztet elkeverjük, és sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  5. A porcukrot és a vajat "habosra" keverjük, majd hozzáadjuk a citrom héját és levét.
  6. A kettő krémet (hidegen) összekeverjük, és megöltjük a tésztát: egy kakaós lap - krém fele - piskóta - krém másik fele - kakaós lap.
  7. A tetejét porcukorral díszitjük.
  8. Másnap szeleteljük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 505
  • Tegnapi nézettség: 93
  • 7 napos nézettség: 431
  • Össznézettség: 278161
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem "váratlan" vendégváró szelet:) Mert igazán az elkészítés másnapján a legfinomabb. Akkor viszont biztosan váratlanul elfogy!

Hozzávalók

A kakaós lapokhoz

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...