Vargányás rizottó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
67g rizottó rizs239 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
23g parmezán sajt91 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
20g szárított gomba59 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
590
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
200g rizottó rizs716 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
600g zöldség alaplé42 kcal
-
70g parmezán sajt274 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
60g szárított gomba178 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1772
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
17.5g rizottó rizs63 kcal
-
8.7g fehérbor7 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
52.4g zöldség alaplé4 kcal
-
6.1g parmezán sajt24 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
5.2g szárított gomba16 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
156
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1606.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 922 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
590
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45 g
Zsír
-
Összesen 71 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4818.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 879 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 900 mg
-
Nátrium 2766 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 191 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 514 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 576 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 503 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
1772
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 420.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
-
100 ml fehérbor
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
600 ml zöldség alaplé
-
40 g vaj
-
1 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A vargányát 100 ml alaplében beáztatjuk. A maradék alaplevet felforrósítjuk és melegen tartjuk.
- Egy vastag falú edényben diónyi vajat evőkanálnyi olívaolajjal felmelegítünk, az összeaprított vöröshagymát és a fokhagymát puhára pároljuk benne.
- Hozzáadjuk a (mosatlan!) rizst, üvegesre pirítjuk, majd felengedjük a borral, közben folyamatosan keverjük.
- Miután a rizs a bort magába szívta, a forró alapléből kanalazunk a rizshez és folytatjuk a megállás nélküli keverést. Addig folytatjuk ezt a folyamatot, míg a rizsszemek al dentére főttek, vagy amíg az alaplé el nem fogy (szükség esetén kis forró vizet is adhatunk a végén a rizshez). Sóval ízesítjük.
- A vargányáról leöntjük az áztató levet és hozzáadjuk a gombát a rizshez.
- Zárásként hozzákeverjük a vajat és a parmezánt. Az edényt a tűzről lehúzva lefedjük és 1-2 percig állni hagyjuk. Utána azonnal fogyasztjuk.
- Receptkönyvben: 212
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 43807
- Feltöltés dátuma: 2008. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Ilyen rizottót már készítettem, ez pedig a másik kedvenc rizottó ízesítésem.