r
Nosalty Logó

Vaníliás krémmel töltött profiterol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Vaníliás krémmel töltött profiterol
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A profiterolhoz

A töltelékhez

A csokikrémhez

Összesen 1290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A profiterolhoz

A töltelékhez

A csokikrémhez

Összesen 3868 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A profiterolhoz

A töltelékhez

A csokikrémhez

Összesen 270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    868.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 1290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    234.3 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2606.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    923 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.6 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1798 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 3868 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A profiterolhoz

A töltelékhez

A csokikrémhez

Elkészítés

A profiterolhoz

  1. A tésztához felforraljuk a vizet. Beletesszük a vajat és a sót, majd a lisztet. Összekeverjük, amíg el nem válik az edény falától. Lehúzzuk a tűzről.
  2. Egyenként elkeverjük mindkét tojással. Nyomózsákba töltjük, vagy két evőkanál segítségével halmokat rakunk egymástól kicsit távolabb a sütőpapíros tepsibe. (Kb. 25 diónyi halom lesz belőle.)
  3. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük. (Az első 10 percben ne nyissuk ki a sütőt!)
  4. Közben készítsük el a tölteléket: a tejben elkeverjük a lisztet, majd péppé főzzük állandó kavargatás mellett. A vajat a cukrokkal kikeverjük, és a kihűlt péppel simára keverjük. A felvert tejszínt hozzáforgatjuk.
  5. Miután megnőttek és szépen megsültek a tészták kivesszük, és mindegyik közepébe apró lyukat szúrunk egy fogvájóval, hogy az esetleges gőz ki tudjon jönni.
  6. A kis gombócokat töltsük meg a töltelékkel azon a lyukon, amit szúrtunk rajta. Tortadíszítő hegyes végével, vagy nyomózsákkal.
  7. A csokoládékrémhez egy tálba tesszük a csokit, kakaóport, cukrot, pudingport, és a tejjel elkeverve lassú tűzön melegítjük. A végén hozzáadjuk a vajat.
  8. Rászedjük a töltött profiterolokra, lehűtjük. Tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18781
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 16.

Ajánló

Egy gazdag leves mellé kiváló desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Isteni krémes desszert, pláne ha a tölteléket alaposan, simára turmixoljuk. Én kanál segítségével szoktam a diónyi halmokat tenni. Szépen megnőnek. Ez a mennyiség kb. 25 darabra elég, megéri többet készíteni belőle. A tejszín díszítést nyugodtan el lehet hagyni...

Hozzávalók

A profiterolhoz

A töltelékhez

A csokikrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...