r
Nosalty Logó

Vaníliás kókusztorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Vaníliás kókusztorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta tészta

Kókuszos krém

Díszítés

895
Kalória
15.8g
Fehérje
75.1g
Szénhidrátok
60.4g
Zsír
37.8g
Víz
215.9g
Koleszterin
5.9g
Rost
40.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta tészta

Kókuszos krém

Díszítés

Összesen 895 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta tészta

Kókuszos krém

Díszítés

Összesen 7153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta tészta

Kókuszos krém

Díszítés

Összesen 324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 895 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    483.2 g
  • Telített zsírsav
    254 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5062.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1366 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    585 mg
  • Foszfor
    1844 mg
  • Nátrium
    1022 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.5 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    302.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1909 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    1162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1881 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1721 micro
Összesen 7153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 324 kcal

Elkészítés

Piskóta tészta

  1. A kevés olajat, a cukor 2/3-at és tojások sárgáját keverjük habosra a mixerrel.
  2. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, adjuk hozzá a maradék 1/3 rész cukrot, és óvatos mozdulatokkal dolgozzuk össze a masszával.
  3. Adagoljuk hozzá lassan az átszitált lisztet, a sütőport és a csipet sót.
  4. Az egészet keverjük össze.
  5. A forma oldalát magasan kibéleljük sütőpapírral.
  6. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 15 percig süssük (sütőfüggő), végezzünk tűpróbát. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
  7. Vágjuk a tortát három egyforma részre, hogy két réteg krémet kenhessünk majd bele.

Kókuszos krém

  1. A pudingporokat főzzük fel a vaníliás cukorral, 1 tojássárgájával, a tejjel és a kristálycukorral.
  2. A vajat és a cukrot keverjük habosra.
  3. Amikor a puding kihűlt összekeverjük a habos vajjal, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
  4. Kb. egy órára betesszük a hűtőbe hűlni.
  5. Amikor kihűlt, megkenjünk a tortalapokat, illetve a torta oldalát és tetejét is.

Díszítés

  1. A torta oldalát az előre megpirított mandulapehellyel díszítjük, valamennyit ízlésesen tegyünk a torta tetejére is.
  2. 12 db Raffaello golyóval is díszítettem, továbbá tetszőleg virággal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Családomban nagyon szeretik a kókuszos süteményeket, ezért ezzel nekik kedveztem. Nagyon kiadós finomság, ezért egy könnyű ebéd után ajánlom. Nálunk nagy sikere volt, a díszítésnek külön is. Ehető virágokkal még nem próbálkoztam, biztos azzal még izgalmasabb.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 izgalmas opció Budapesten, ha nőnap alkalmából vacsorázni mennétek

Nem szeretem, mikor valaminek az ünneplését lesöprik az asztalról azzal a felkiáltással, hogy hát nem csak egy napon kell… Persze, hát élni is élünk egész évben, de azért a születésnapunkat megünnepeljük, nem? Ebből kiindulva, persze hogy nem csak nőnapon kell tisztelettel bánni a nőkkel, elismerni a munkájukat, de szerintem az, hogy ezt egész évre kiterjesztjük, és hogy egy adott napon feldobjuk egy kis extrával, tökéletesen megfér egymás mellett. Ezért most, a nemzetközi nőnap alkalmából ajánlunk öt izgalmas éttermet Budapesten, ahol méltó módon lehet ünnepelni.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!