Túrótorta narancsos marcipánnal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
3 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
33g marcipán154 kcal
-
4g narancsaroma0 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
Összesen
562
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
50g citromlé11 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
400g marcipán1848 kcal
-
50g narancsaroma0 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
Összesen
6739
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
7.4g tojás9 kcal
-
2.7g porcukor10 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
22.4g tehéntúró33 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.9g zselatin3 kcal
-
2.2g citromlé0 kcal
-
22.4g habtejszín65 kcal
-
17.9g marcipán83 kcal
-
2.2g narancsaroma0 kcal
-
9g étcsokoládé49 kcal
Összesen
301
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 538.4 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
562
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.4 g
Zsír
-
Összesen 350.8 g
-
Telített zsírsav 162 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6461 g
-
Cink 1308 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 955 mg
-
Vas 1020 mg
-
Magnézium 394 mg
-
Foszfor 2049 mg
-
Nátrium 559 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 711.8 g
-
Cukor 609 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 840.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1631 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 234 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 521 mg
-
Retinol - A vitamin: 1602 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 353 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 813 micro
Összesen
6739
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.7 g
-
Cink 59 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 27 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
301
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
60 g porcukor
-
75 g finomliszt
-
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
0.5 kg tehéntúró
-
20 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dkg zselatin
-
0.5 dl citromlé
-
5 dl habtejszín
-
50 ml narancsaroma
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojások fehérjét szétválasztjuk a sárgájától. Csipet sóval a fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját a 60 g porcukorral sűrű krémmé, fehéredésig keverjük.
- A tojásfehérje-habot 3-4 adagban felváltva a liszttel, fakanállal könnyedén hozzákeverjük a tojássárgájához. Sütőpapírral bélelt tortaformában sütjük, tűpróbáig. Sütés után hagyjuk kihűlni, de nem vesszük ki a formából.
- A tejszín felverjük habnak. A túrót a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
- A marcipánmasszát összegyúrjuk a narancsaromával, kinyújtjuk, és a torta nagyságúra körbe vágjuk. (Nyújtás közben kissé megsimíthatjuk vizes kézzel, így nem ragad a nyújtófához.)
- A zselatint a citromlével összekeverjük, és alacsony hőfokon megolvasztjuk. Beleteszünk egy kanál túrókrémet, összekeverjük, ismét beleteszünk egy kanál túrókrémet és összekeverjük a zselatinnal.
- A túrós zselatint beleöntjük a túrókrémbe, majd nagyon gyorsan robotgéppel összekeverjük, mert csomós marad a zselatin. Ezután a tejszínhabot is fakanállal részletekben könnyedén hozzákeverjük.
- A piskótára rákenjük a fele mennyiségű túrókrémet, a szélén gondosan elsimítjuk, hogy mindenütt a tortaforma oldalát érje.
- Atúrókrémre ráhelyezzük a marcipánmassza-karikát, a tetejére kenjük a többi túrókrémet. Hűtőbe tesszük, kb. 1-2 órát,hogy a krém megszilárduljon.
- A kapcsos tortaforma oldalát óvatosan lehúzzuk a tortáról.
- Az étcsokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, majd a torta tetejére és oldalára simítjuk. Hűtőben hagyjuk ismét dermedni.
- Díszíthetjük marcipánfigurákkal, tejszínhabbal…stb.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16948
- Feltöltés dátuma: 2010. november 15.
Ajánló
A tortaforma aljánál nagyobb sütőpapírt vágok, és a karima illesztése tartja a helyén. A tortaforma oldalát a tortáról, ha lehet, lefelé húzzuk le, így sima marad a teteje (A forma alá emelvénynek lehet tenni pl. vázát, nagy üveget, lisztes dobozt...). Előtte, ha szükséges, a krém és a tortaforma között kés pengéjével végigsimítunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A kislányom nagyon szereti a Túró Rudit és "családját", születésnapjára olyan ízvilágú tortát kért, mint a marcipános Pöttyös Pont2. Halloween környékén van a születésnapja, ezért a dekoráció ebben a hangulatban készült.