r
Nosalty Logó

Túrótorta eperdísszel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Veres Mari
Túrótorta eperdísszel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3172.3 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    963 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.3 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 2278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. Aztán a habverővel a sárgájákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a citromlével, a citrom reszelt héjával hólyagosra keverjük – mehet bele közben a liszt.
  3. Ezt követően a masszát a felvert tojásfehérjével is összekeverjük.
  4. Lecsatolható peremű, 25 cm-es, kerek tortaformába rakjuk – a peremet is kenjük meg vajjal, hintsük meg liszttel, ha nem szilikonos a formánk –, és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 15 percig sütjük.
  5. Amikor megsült, nyissuk ki a sütőajtót pár percre, majd vegyük ki, és rácson hűtsük tovább.
  6. Vegyük ki a formából, a formát mossuk el, a peremét is, ne maradjon rajta tésztamorzsalék.

A krémhez

  1. A hideg vízbe szórjuk bele a zselatint, hagyjuk 10 percig állni, majd adjunk hozzá 4 kanál cukrot, keverjük el, esetleg rövid időre tegyük a mikróba, hogy a cukor felolvadjon, s hagyjuk hűlni.
  2. A túrót villával törjük össze, adjuk hozzá a 4-5 kanál kristálycukrot, a citromlevet – reszelt héj is mehet bele. (Ha túrótortát szeretnénk, csak 1 citrom levét tegyük bele!)
  3. Verjük fel a habtejszínt, s a túrót keverjük össze a zselatinnal, majd a felvert tejszínnel.
  4. A már kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, csatoljuk rá a peremet, és öntsük bele a túrós masszát.
  5. Tegyük hűtőbe néhány órára. A tetejét díszítsük citromkarikákkal és eperrel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14270
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 07.

Ajánló

Aki vastagabb tésztát szeretne, dupla mennyiséget használjon a hozzávalókból. Aki viszont egyáltalán nem szeretne tésztát, bátran el is hagyhatja! Sokféle gyümölccsel lehet készíteni (eper, narancs, barack, málna, stb.).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrótorta eperdísszel
Veres Mari 44 recept

A receptet Korodi Éva barátnőmtől kaptam, és igazán megérdemli, hogy megemlítsem, mert mindig kirukkol valami finomsággal! Ez a torta ugyan citromtorta néven is futhatna, ám alapvetően túrótorta. A benne lévő citrom mennyisége határozza meg, milyen néven illessük! 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...