r
Nosalty Logó

Töltött édes kelt kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Töltött édes kelt kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 1266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 7587 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.8 g

Zsír

  • Összesen
    244.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6941.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1824 mg
  • Nátrium
    3709 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1189.7 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    798 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1073 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1156 micro
Összesen 7587 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba beletesszük a lisztet, cukrot, sót, vaníliás cukor, tojásokat, margarint, vajat, és kézzel összemorzsoljuk.
  2. Bögrébe a langyos tejet a cukorral, és a friss élesztővel felfuttatjuk.
  3. Beleöntjük a lisztes tálba, és jó alaposan összedolgozzuk, majd letakarva konyharuhával, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  4. A formát kiolajozzuk, a sütőt begyújtjuk.
  5. Ha megkelt a tészta, kb 24-30 gombócot formázunk (ha kevesebb, akkor a gombóc nagyobb, ha több, akkor a gombóc kisebb. Négyszeri alkalommal kell sütni a kuglófformával, ha 24-et készítünk, ötszöri alkalommal, ha 30-at készítünk.)
  6. A gombócok ezalatt az idő alatt (kb 15 perc) még szépen keltek, álltak.
  7. A gombócok közepébe mélyedést nyomunk, és olyan alakja lesz, a gombócnak, mint egy nyitott tenyérnek, amit kicsit behajlítunk, így belefér akár egy kis labda is, de ide : ebbe teszünk 1 kk dzsemet, majd a tésztát, összefogjuk, bezárjuk, és megtöltjük ilyen módon az összes gombócot.A gombócok a megtöltés után, még szépen kelnek.
  8. Betesszük a formába, és a meleg sütőben a középső rácsra téve aranybarnára sütjük.
  9. Kivesszük a sütőből, várunk 4-5 percet, hogy ki tudjuk szedni, majd újra picit olajozzuk a formát, bele a következő adag gombóc, és kisütjük.
  10. Ha kisült az összes gombóc, amit egy jénaiba szedtünk ki, tálaljuk: narancsdzsemmel, és a Nesquik sziruppal. A gombóc ebben a sütőformában kis kuglóffá alakul át, mire kisül, csodás alakú és kelt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x5x26
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3666
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Ajánló

Narancsdzsemmel, csokisziruppal tálaljuk, esetleg finom friss tejjel, tízóraira, uzsonnára. :-))) Ha a sütő jól be van melegítve, akkor az első adag 8-10 perc alatt, a továbbiak kb.6-8 perc alatt lesznek kész, figyelni kell, ha szép ún. zsemleszínűen aranybarna, már kiszedhető. Csodásan megkel.:-))) Minden alkalommal feltétlenül kevés olajjal a formát kenjük ki, és úgy tegyük bele a következő adag kisütni való töltött tésztadarabot. Nem fog olajos maradni! A tészta pedig, ha a töltés után, szépen szorosan összefogtuk, és újra gombóccá formáztuk, nem fog kinyílni.  Rengeteget számít: a tészta alapos kidolgozása,- a jó, duplájára kelesztése, -az átgyúrás utáni formálás, ebben az esetben a gombócok, és azok pihentetése és újra kelése, -majd ha megtöltöttük, megint  újra kel, - a sütés alatt is kel, -ezáltal lesz csodálatosan megkelve, puha és finom a tésztája. :-) Legközelebb valami sósabb töltelékkel próbálkozok, ebbe a mini kuglófformába.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött édes kelt kuglóf
Éva-Anyóca 350 recept

Jó meleg, friss, laktató, finom, édes második fogást szerettem volna készíteni. Nem a szokásos formában, ezért bár kelt tészta, de csodásan megsült, puha, kívülről csodás aranybarna kis kuglóffá sült, zöldségleves után nagyon, de nagyon finom volt, jól sikerült. :-) Délutáni uzsonnának is nagyon jó, finom tejjel, - vacsorára egy darab se maradt.:-)) Elfogyott: a család, és az én nagy örömömre! :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...