Teriyaki lazac
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
dnbsoldiers
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 19% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
200g lazac254 kcal
-
15g szójaszósz9 kcal
-
2g mirin2 kcal
-
2g szaké2 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g finomliszt0 kcal
Összesen
286
kcal
- 19% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
400g lazac508 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
3g mirin4 kcal
-
3g szaké4 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g finomliszt0 kcal
Összesen
573
kcal
- 19% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
89.7g lazac114 kcal
-
6.7g szójaszósz4 kcal
-
0.7g mirin1 kcal
-
0.7g szaké1 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g finomliszt0 kcal
Összesen
129
kcal
- 19% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.6 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1672.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 542 mg
-
Nátrium 988 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 163.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 870 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
286
kcal
- 19% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.2 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3344.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 1083 mg
-
Nátrium 1976 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 326.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1740 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 390 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
573
kcal
- 19% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 749.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 443 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 390 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
-
3 ek szójaszósz
-
3 ml mirin
-
3 ml szaké
-
1 ek cukor
-
só teáskanál
Elkészítés
- A lazacot pikkelyezzük le, mossuk meg, és itassuk fel a vizet papírtörlővel.
- Sózzuk meg a halat, és tegyük be a hűtőbe 30 percre.
- Közben készítsük el a teriyaki szószt: a mirint, a szakét, a szójaszószt és a cukrot keverjük össze.
- A lazacot vegyük ki a hűtőből, és vágjuk hosszanti irányba két egyenlő részre, majd forgassuk meg lisztben. Ha evőpálcikával szeretnénk enni, akkor érdemesebb 4-5 cm-es darabokra vágni.
- Hevítsünk olajat egy serpenyőben, helyezzük bele a lazacszeleteket, és közepes lángon süssük barnára az összes oldalát. Ez kb. oldalanként 2-3 percet jelent.
- Öntsük a lazacra a teriyaki keveréket, és a halat gyakran forgatva főzzük, amíg a szósz egy kicsit be nem sűrűsödik.
- Tálaljuk rizzsel.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 19259
- Feltöltés dátuma: 2013. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
dnbsoldiers
26 recept
Érdekesség, hogy a lazacban eléggé hangsúlyos az umami íz, tehát az ötödik alapíz. Az alapvető édes, sós, keserű, savanyú íz mellett, 1908-as publikációjában említi először Kikunae Ikeda vegyész professzor az umamit. Ikeda, a japán konyha tradicionális alapanyagából, a kombu nevű tengeri algából nyerte ki az umamit kiváltó glutaminsavat. A nyugat nem igazán hitt neki, amíg 1996-ban a Miami egyetem kutatói umamira specializálódott receptorokat találtak a nyelvén.