Tatár beefsteak
- 20% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
100g marhabélszín153 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1g ketchup1 kcal
- 20% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
400g marhabélszín612 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
5g ketchup5 kcal
- 20% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
84.2g marhabélszín129 kcal
-
4.2g tojássárgája14 kcal
-
10.5g vöröshagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1.1g ketchup1 kcal
- 20% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 392.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 84.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 151 micro
-
Lut-zea 57 micro
- 20% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.2 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 477 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1571.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 916 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 336.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 537 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 603 micro
-
Lut-zea 229 micro
- 20% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 127 micro
-
Lut-zea 48 micro
Hozzávalók
-
40 dkg marhabélszín
-
1 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 teáskanál mustár
-
1 teáskanál ketchup
Elkészítés
- A húst kétszer ledarálja helyettem a férjem.
- A felsorolt hozzávalókkal ízlés szerint lehet ízesíteni, jól összekeverve a hússal.
- Ezután szoktam én néhány órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek, majd forró pirítós kíséretében kínálni.
- Receptkönyvben: 498
- Tegnapi nézettség: 77
- 7 napos nézettség: 595
- Össznézettség: 825942
- Feltöltés dátuma: 2008. december 28.
Ajánló
Ínyenceknek javaslom a tatár beefsteak ízesítését finomra vágott olívabogyóval, kapribogyóval is! Vendégeknek tálalható a képen látható módon, így mindenki saját kedvére fűszerezheti. Ehhez a tálalási módhoz -feltételezem- célszerűbb valóban pácolni előzetesen a bélszínt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Adott egy szép darab bélszín. Az előkészítést biztos, hogy azzal kell kezdeni, miszerint a megmosott bélszín vékony hártyáját egy éles pengéjű késsel lefejtjük. Eddig rendben megy a dolog. Ezután nekem dilemmám támad, hogy most kell pácolni ezt a húst, vagy sem. Könyv szerint ugyanis a bélszínt enyhén borsos mártással kell bekennünk, szorosan egy tálba fektetni,és annyi olajat önteni rá, hogy ellepje. A hús korától függően a hűtőszekrényben 2-7 napig szükséges érlelni. Őszintén bevallva, én nem pácolom a bélszínt, vagy csak ritkán, és akkor is csak legfeljebb egy éjszakát. Szívesen venném, ha bárki, akinek a pácolással /nem pácolással kapcsolatosan vannak érvei/ellenérvei, megosztaná velem. Mindenesetre ez a tatár beefsteak érlelés nélkül készült, és nagyon-nagyon finom volt!