Zöldbab fűszeres lágytojással
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
147
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
443
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1183.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 977 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 91.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 222 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 619 micro
Összesen
147
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 34.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3551.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 2931 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 273.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 454 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 121 micro
-
β-karotin 667 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1857 micro
Összesen
443
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 894.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 738 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 468 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Zöldbab
- A zöldbabot lobogó sós vízben 3 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
- Egy serpenyőben az olívaolajat és a balzsamecetkrémet összekeverjük, felforrósítjuk, és azon átforgatjuk a megfőttbabot.
- Egy szuflé formát duplán kibélelünk folpackkal, hogy jócskán túllógjon a peremén. Belülről megkenjük olajjal, kicsit sózzuk, borsozzuk, lestyán leveleket tépkedünk rá, majd beleütünk egy nyers tojást. Ennek a tetejére is cseppentünk olajat, sót, borsot és lestyánlevelet szórunk rá, majd felül, mint egy batyut, összezárjuk a fóliát.
- Lobogó sós vízben 3-3,5 percig főzzük a tojást, majd kivesszük, kibontjuk a fóliából, és a bab tetejére tesszük (óvatosan, mert nagyon lágy).
- Tálalásnál egy késsel megvágjuk a tojást, hogy akkor folyjon csak ki a sárgája.
- Sütés ideje: 1 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3174
- Feltöltés dátuma: 2013. október 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
A tojás ötletet valamelyik reggel láttam a szokásos kávé-TV kombó alkalmával. Nagyon ötletesnek találtam, tehát magamévá tettem. Bármivel fűszerezhetjük, ami számunkra tetsző.