r
Nosalty Logó

Tavaszi zöldségágy

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszi zöldségágy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1801 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041.8 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    697 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1465 micro
Összesen 452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    133.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4167.1 g
  • Cink
    269 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    211 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1835.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    770 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    318 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2789 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5859 micro
Összesen 1801 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    186 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt hosszában vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk, majd kevés olajon félkészre sütjük.
  2. A paradicsomot karikákra, az újhagymát és kaprot apró darabokra vágjuk, chilivel, sóval, borssal és 1 dl fehérborral ízesítjük.
  3. A megsütött tökszeleteket a kivajazott tálba helyezzük, rá az apróra vágott hagyma és paradicsom. Reszelhetünk rá friss sós túrót, majd befejezésképp ismét befedjük a megmaradt tökszeletekkel.
  4. 30 percig a sütőbe helyezzük, majd 2 felvert tojást és egy kevés reszelt sajtot szórunk a tetejére, és visszatesszük 20 percre, amíg pirosra sül a teteje.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6849
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss tavaszi zöldségekből készült rakottas.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek