r
Nosalty Logó

Tavaszi zöldségágy

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszi zöldségágy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1801 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041.8 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    697 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1465 micro
Összesen 452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    133.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4167.1 g
  • Cink
    269 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    211 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1835.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    770 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    318 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2789 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5859 micro
Összesen 1801 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    186 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt hosszában vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk, majd kevés olajon félkészre sütjük.
  2. A paradicsomot karikákra, az újhagymát és kaprot apró darabokra vágjuk, chilivel, sóval, borssal és 1 dl fehérborral ízesítjük.
  3. A megsütött tökszeleteket a kivajazott tálba helyezzük, rá az apróra vágott hagyma és paradicsom. Reszelhetünk rá friss sós túrót, majd befejezésképp ismét befedjük a megmaradt tökszeletekkel.
  4. 30 percig a sütőbe helyezzük, majd 2 felvert tojást és egy kevés reszelt sajtot szórunk a tetejére, és visszatesszük 20 percre, amíg pirosra sül a teteje.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6851
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss tavaszi zöldségekből készült rakottas.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...