r
Nosalty Logó

Szülinapi nutella torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szülinapi nutella torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 5866 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    466.7 g
  • Telített zsírsav
    268 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3296.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    1561 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.2 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2659 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1232 micro
Összesen 5866 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 523 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához alisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuka tojást, 1 ek. cukrot, és egy csipet sót. Jól összegyúrjuk, ha már homogén a tésztahozzáadjuka jéghideg vízet és addig gyúrjuk, amíg összáll, nem ragad. Gyorsan gyúródeszkára tesszük, lisztezzükés kinyújtjuk. Olvasztott vajjal kikent tart, vagy pite formába borítjuk, és a fölösleges részeket levágjuk, belenyomkodjuka formába és megszurkáljukvilláva a tésztát. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
  2. Ha megsült a tészta, megkenjüka nutellával szépen egyenletesen. Megolvasztjuka csokit vízgőz fölött, utána hagyjukpicit kihülni.
  3. A vajat is megolvasztjuk, az egész tojást felverjük. Mikor kb. 40 fokos a csokim hozzákeverjüka felvert tojást, 2 ek. cukrot, egyenként lassan adagolva a tojássárgáját és végül a vajat. A hozzávalókkal fényesre keverjüka csokikrémet, és ráöntjüka nutellára.
  4. Felaprítjukés megpirítjuka török mogyorót, a csoki tetejére szórjuk, betesszüka 180 fokosra előmelegített sütőbe 11 percre.
  5. Ha megsült vagy rögtön megesszük, vagy kihűlve másnap. Mikor forró a torta belül még folyik, kívűl ropogós. Ha csak másnap esszükakkor szépen vágható keményebb, ám mégis omlós tésztát kapunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21696
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapozunk, kérem szépen! Túrótortának indult, aztán túró hiányában nutellatorta lett, Pierre Hermè (köszönettel D.-nek és S.-nek a könyvért) receptje alapján. Elmesélem Dorci, a nutellatorta és a terasz esetét. Tehát adott volt a torta, aminek munka után kezdtem hozzá este 10 körül...szóval fáradt voltam. De neki kezdtem, mert ajéndékot akartam, tortát akartam, örömet akartam szerezni. Tökéletes lett a tészta, a töltelék, csodaszépen gőzölgött az asztalon, még a fotókkal is elégedett voltam. Boldog voltam, kész volt, gondoltam kiteszem a teraszra, hogy hűljön, és ne legyen hűtőszagú (már ha egyáltalán az lett volna). Na, ezt nem kellett volna, ugyanis nem az asztalra tettem a sötétben, hanem még a levegőben elengedtem és plácccs. Zokogógörcs. Meg sem nézem. Hagyjon mindenki békén. A. nyugtatgat: semmi baja, az alufóliára esett és csak kettéttört...Természetesen nem hittem el, megsemmisülve feküdtem. Hosszas gyötrődés után úgy döntöttem megnézem, és tényleg menthető volt! Egy kis plusz pirított mogyoróval a külsérelmi nyomok eltüntethetőek voltak, egyébként pedig isteni:)) Ez van, béna vagyok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...