Szülinapi kávés puncstorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
73g tojás92 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
13g rétesliszt49 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
5g rum12 kcal
-
17g tej9 kcal
-
1g rum3 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
28g porcukor110 kcal
-
8g feketekávé1 kcal
-
8g dió55 kcal
A krémhez
A mázhoz
A díszítéshez
-
126 kcal
Összesen
916
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
80g rétesliszt291 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
32g rum74 kcal
-
100g tej56 kcal
-
8g rum18 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
170g porcukor658 kcal
-
50g feketekávé5 kcal
-
50g dió327 kcal
A krémhez
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
100g margarin717 kcal
A mázhoz
A díszítéshez
-
300g növényi habtejszín753 kcal
Összesen
5476
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
20.3g tojás26 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
3.7g rétesliszt13 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
1.5g rum3 kcal
-
4.6g tej3 kcal
-
0.4g rum1 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
2.3g feketekávé0 kcal
-
2.3g dió15 kcal
A krémhez
-
2.1g puncs pudingpor8 kcal
-
13.8g tej8 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
4.6g margarin33 kcal
A mázhoz
A díszítéshez
-
13.8g növényi habtejszín35 kcal
Összesen
252
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 38.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1081 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.5 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 371 micro
Összesen
916
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 100.2 g
Zsír
-
Összesen 233.4 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 1626 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6485.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 1666 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 2415 mg
-
Nátrium 1968 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 723.1 g
-
Cukor 534 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 454.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1516 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 1330 mg
-
Retinol - A vitamin: 1465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 616 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2224 micro
Összesen
5476
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
4 púpozott ek finomliszt
-
4 púpozott ek rétesliszt
-
8 csapott ek cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A töltelékhez
A krémhez
-
1 csomag puncs pudingpor
-
3 dl tej
-
4 ek cukor
A mázhoz
A díszítéshez
-
3 dl növényi habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- Egy kerek tortaformát (vagy fazekat) sütőpapírral vagy bármilyen vékonyabb paírral kibélelünk. (A tortaformát ráhelyezzük a papírra, körberajzoljuk, és kivágjuk.)
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. Ezek után egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és még kb. 5 percig verjük. A végén kerül bele a sütőporral elkevert és átszitált liszt. Ezzel már nem verjük, hanem fakanállal könnyedén keverjük.
- Beöntjük a tortaformába, és 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A hőfokot 160-170 fokra állítjuk, és kb. 45 percig sütjük. (Tűpróba) Ezek után a sütőt lezárjuk, és 10 percig még nem vesszük ki.
- Egy konyharuhát megszórunk porcukorral (nem ragad le a torta teteje). A tortát kivesszük, oldalát körbevágjuk, és hirtelen mozdulattal a konyharuhára borítjuk. A papírt lehúzzuk róla. (Könnyen lejön, ha egy nedves szivaccsal végigsimítjuk.)
- Mikor a torta kihűlt, tetejét 2 cm vastagságban levágjuk egy éles késsel. Belsejét egy kanál segítségével kiszedjük úgy, hogy kb. 1,5 cm-es pereme maradjon. Az 1 dl tejbe teszünk 1 kanál rumot, és a torta belsejét, valamint a fedőlap belső felét meglocsoljuk vele.A kiszedett piskótát egy tálba tesszük, kissebb darabokra tépkedjük.
- A töltelékhez a hozzávalókat - tojás, cukor, kakaó, kávé - elkeverjük, és lassú tűzön vagy gőzfűrdőben pár percig főzzük. Ráöntjuk a szétdarabolt piskótára, rászórjuk a diót, meglocsóljuk a maradék 3 kanál rummal, és összekeverjük. Az így kapott töltelékkel megtöltjük a tortát.
- A pudingot megfőzzük, hozzákeverjük a margarint, és ráöntjuk a töltelékre.
- Ráborítjuk a levágott lapot, kissé rányomjuk.
- A porcukrot összekeverjük a rummal és szörppel. Ha szükséges, óvatosan adunk hozzá egy kis vizet. Egy sűrű, éppen csak folyó masszát kell kapjunk. (Ha világosabb színt szeretnénk, akkor a szörpöt vízzel helyettesítjük.)Ezt tesszük a torta tetejére.
- A tejszín felverjük , a torta oldalát és tetetét ezzel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11639
- Feltöltés dátuma: 2011. december 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mielőtt nekifogtam a tortának, nagyon sok receptet elovastam. Ennek ellenére mégis ért meglepetés. Pedig annyira nyílvánvaló lett volna... Történt ugyanis, hogy mikor a töltelétek visszaraktam a torta belsejébe, kicsit belenyomkodtam, egy kb. másfél ujnyi üres hely maradt a torta pereméig. A piskóta ugyanis magába szívta a folyadékot, és összement :-). A leggyorsabb és legegyszerűbb dolog az így keletkezett űr kitöltésére a puding volt. Hát így került a puding a tortába. Kicsit féltem, hogy ezzel sikerült elrontanom, de sem a kinézetén, sem az ízvilágán nem rontott. Sőt azt mondanám, szebb és finomabb volt, mint bármely puncstorta, amit addig ettem.