r
Nosalty Logó

Születésnapi csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Születésnapi csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 4990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    279.6 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4773.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1162 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    1760 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.2 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1804 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1781 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2530 micro
Összesen 4990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy mély tálba tesszük, hozzáadunkegy csipet sót, és kézi habverővel jó kemény habot verünk.
  2. Kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük a habverővel. Ha a cukorral végeztünk, jöhetnek egyesével a tojások sárgái, még mindig a habverőt használjuk, nehogy összesen a massza.
  3. Miután belekerült mind a 8 tojás sárgája, összekeverjük a lisztet, a keményítőt és kakaót, és egy fakanállal óvatos mozdulatokkal kanalanként belekeverjük a tojásos egyvelegbe.
  4. Ha kész vagyunk, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a piskótatésztát, és közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. 20 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik, és a tortaforma oldalát nem szabad megkenni és kilisztezni, mert különben púpos lesz a piskóta.
  5. A krémhez a lisztet, a kakaót és a tojások sárgáját csomómentesen elkeverjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor a krém megfőtt, forrón beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Félretesszük kihűlni, de időnként meg kell keverni.
  6. A szobahőmérsékletű vajat beletesszük a tálas mixerbe, és addig kevertetjük, míg habosodni nem kezd, ekkor hozzáadjuk a porcukrot, majd apránként a kihűlt főzött krémet.
  7. Ha a piskóta kihűlt 3 részre vágjuk. A krémet három részre osztjuk. Az első harmaddal megkenjük az első lapot, ráhelyezzük a másodikat, azt megkenjük a második harmad krémmel, majd befedjük az utolsó lappal. A maradék krémmel bevonjuk a tortát, mert így nem szívja magába a csokimázat.
  8. A csokimázhoz felteszünk főni egy edénybe vizet, ráteszünk egy fém tálat, betördeljük a csokoládét, és hozzáadunk 4 ek olajat. Megvárjuk, míg felforr.
  9. A bevonáshoz leterítünk egy darab sütőpapírt, a közepére teszünk egy tortarácsot, arra ráhelyezzük a tortát, a közepére öntjük a csokimázat, és hagyjuk, hogy a felesleg lefolyjon, majd elsimítjuk. Ha megdermed, tetszés szerint díszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 27900
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mint látszik, édesanyám 49. születésnapjára készült ez a torta. Nem felejtettem el: NEM KELL BELE SÜTŐPOR.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...