r
Nosalty Logó

Szivárvány torta túróhabos citromkrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mazsolino
Szivárvány torta túróhabos citromkrémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

469
Kalória
15.9g
Fehérje
55.5g
Szénhidrátok
20.7g
Zsír
122.9g
Víz
226.3g
Koleszterin
2g
Rost
38.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    122.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.3 g

Zsír

  • Összesen
    248.9 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8529.8 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1588 mg
  • Vas
    1023 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    2773 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.5 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1475.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2708 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    591 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    1820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2299 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2980 micro
Összesen 5619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Minden hozzávalót 4 felé szedünk, mert 4 piskótalapot kell sütnünk. 1 piskóta így 3 tojásból, 3 ek lisztből, 3 ek cukorból és 2 kk ételfestékből fog állni (piros-sárga-zöld-kék). Sütőt 180 Celsiusra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig kikeverjük a cukorral. A sárgához adjuk a festéket, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjét.
  3. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát, majd minden lapot 10 percig sütünk. Utána alaposan kihűtjük.
  4. A kék piskótába ne tegyük bele a tojások sárgáját, mert szebb színe lesz. A sárgákat felhasználhatjuk a túrókrémnél.

A krémhez

  1. A túrót a mixerrel jól összetörjük, hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját, majd belecsavarjuk 1 citrom vagy lime levét. Ízlés szerint lehet még bele cukrot és citromot is tenni, vagy vaníliás cukrot.
  2. Felverjük a tejszínt a habfixálóval. Jobb cukrásztejszínt használni, mert elég nehéz lesz a torta, és a krémnek meg kell tartania a rétegeket. Én Hulalát szoktam venni.
  3. Amikor kihűltek a piskóta lapok, tetszés szerint elkezdjük rétegezni a krémmel, majd az egész tortát bevonjuk a maradék túrókrémmel.

A díszítéshez

  1. 2 citromot vagy lime-ot felkarikázunk, ezzel körbe lehet rakni a torta oldalát, tetejére mentalevelet és dekor cukrot szórhatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Páromnak sütöttem a 30. születésnapjára. Kicsit időigényes, mert 4 külön színes piskótát kell sütni, de nagyon finom és látványos.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 izgalmas opció Budapesten, ha nőnap alkalmából vacsorázni mennétek

Nem szeretem, mikor valaminek az ünneplését lesöprik az asztalról azzal a felkiáltással, hogy hát nem csak egy napon kell… Persze, hát élni is élünk egész évben, de azért a születésnapunkat megünnepeljük, nem? Ebből kiindulva, persze hogy nem csak nőnapon kell tisztelettel bánni a nőkkel, elismerni a munkájukat, de szerintem az, hogy ezt egész évre kiterjesztjük, és hogy egy adott napon feldobjuk egy kis extrával, tökéletesen megfér egymás mellett. Ezért most, a nemzetközi nőnap alkalmából ajánlunk öt izgalmas éttermet Budapesten, ahol méltó módon lehet ünnepelni.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!