r
Nosalty Logó

Szilvás-őszibarackos cobbler

4,0

2 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petra
Szilvás-őszibarackos cobbler
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Gyümölcsös részhez

Tésztához

366
Kalória
5.6g
Fehérje
49.3g
Szénhidrátok
17.2g
Zsír
138.6g
Víz
70.2g
Koleszterin
2.8g
Rost
21.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gyümölcsös részhez

Tésztához

Összesen 366 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gyümölcsös részhez

Tésztához

Összesen 2928 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gyümölcsös részhez

Tésztához

Összesen 166 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    138.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 366 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2968.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1280 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.7 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1109.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2028 micro
  • β-crypt
    618 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1193 micro
Összesen 2928 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

Gyümölcsös részhez

  1. A szilvát kimagozzuk és negyedekbe vágjuk. A barackok héját lehúzzuk, félbevágjuk (a magokat kivesszük), és feldaraboljuk.
  2. A kétféle gyümölcsöt egy tálban összeforgatjuk a cukorral, a keményítővel és a fűszerekkel. Alaposan kivajazott sütőtálba rendezzük.
  3. A tésztához a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót elvegyítjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott vajat és kézzel elmorzsoljuk benne.
  4. A tojást és a tejszínt összekeverjük, a száraz részhez adjuk, és fakanállal összedolgozzuk.
  5. Két evőkanállal egyforma méretű kupacokat formálunk és beborítjuk a gyümölcs tetejét. Nem kell túl szorosan, valamennyire megnőnek a halmok a sütés közben, és guszta is, ha itt-ott kikandikál a gyümölcsös rész a tésztaréteg alól.
  6. Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
  7. Langyosan tálaljuk, egy gombóc vaníliafagyi kíséretében.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24 cm

Ha nyár, akkor a gyümölcsös pite a befutó. Pláne, ha egy gombóc vaníliafagyi is kerül mellé a tányérra!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!