r
Nosalty Logó

Szilvalekvár ahogy Évi néni készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Szilvalekvár ahogy Évi néni készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 7932 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.1 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    622 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 660 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2999.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    599 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2005.4 g
  • Cukor
    1872 mg
  • Élelmi rost
    129 mg

VÍZ

  • Összesen
    7463.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1439 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    850 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    541 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16076 micro
  • β-crypt
    2970 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6190 micro
Összesen 7932 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát többször átmossuk, kimagozzuk, a cukorral rétegesen megfelelően nagy fazékba tesszük, 1-2 órát állni hagyjuk.
  2. A fűszereket és a citromhéjat egy darabka gézbe kötve a szilva közé tesszük, lassú tűzün elkezdjük forralni, időnként megkevergetve. (Ez eltartott nálam kb 5 órán keresztül. Ekkor eluntam.)
  3. A két csomag zselésítőt a jelentősen besűrűsödött lekvárba tesszük, elkeverjük, forraljuk 1-2 percig, majd kifőzőtt, száraz üvegekbe tesszük, celofánnal, a kupakkal lefedjük, legalább 5 percre fejére állítjuk, majd egy nagy dobozba, vagy edénybe sorba állítjuk papírva csomagolva, takaróval lefedve, és hagyjuk kihűlni. 2-3 nap múlva vesszük ki a dunsztból.
  4. Legjobbhűvös, sötét helyen tárolni.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 119790
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvalekvár ahogy Évi néni készíti
Évi néni 1830 recept

Gyermekem a szilvalekvárt kedveli a legjobban, hát nem volt mit várakoznom. Féltem, elfogy a piacon a gyümölcs, visszamegyek a szabadságomról és nem lesz rá időm, -hát gyorsan eltettem ezt a keveset. Ha találkozom a nagyszemű, muskotályos illatossal, akkor persze nem megyek el mellette, de az idén még nem volt szerencsém összefutni vele a piacon. Azt is tudom, hogy az igazi szilvalekvárt fél napig főzik, de nekem ez is bőven elég volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...