r
Nosalty Logó

Szardíniás Cézár saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
DrPepe
Szardíniás Cézár saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2354 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 588 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4618 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1122 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1747 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1170 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1534 micro
Összesen 2354 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat a bőrétől megtisztítjuk, a csontok mellett egy hegyes késsel átszúrjuk - így könnyebben átsül a csontok mellett is.
  2. Egy tálba beletesszük, olívaolajat öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a friss rozmaringot, valamint két gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát, majd átforgatjuk.
  3. Serpenyőt hevítünk és lassan megsütjük - akinek szimpatikusabb sütőben is elkészítheti.
  4. Amíg sül a csirke, elkészítjük az öntetet - (én ezt egy aprítógépben csináltam), de lehet akár mozsárban is. A maradék fokhagymát, a doboz szardellát - ízlés szerint lehet kevesebbet is - olívaolajat, citrom levét (itt tartsuk be a 3:1-es arányt), sót, borsot, rozmaringot és parmezánt teszünk hozzá, majd az egészet összedolgozzuk.
  5. Ha megsült a csirke, a csontról eltávolítjuk a húst és összesaraboljuk, kenyeret pirítunk, a salátákkal megágyazunk a csirkének, öntetet teszünk rá, majd a végén ízlés szerint parmezánt szórunk rá.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16149
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet Jamie Oliver-től lestem el, és kisebb-nagyobb változatatásokkal újragondoltam. A cézár saláta általában melle húsából készül, de érdemes combbal kipróbálni, mert sokkal szaftosabb, nem olyan száraz. Az öntet igazán pikáns, kellemesen savanykás, füstös, egyszóval jó :) Érdemes friss fűszernövénnyel dolgozni... megéri.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...