r
Nosalty Logó

Supangle

0,0

0 ÉRTÉKELÉS16 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Supangle
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

478
Kalória
8.2g
Fehérje
57.1g
Szénhidrátok
24.6g
Zsír
4.1g
Víz
28.7g
Koleszterin
4.2g
Rost
41g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    4.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 478 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    196.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3576.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1382 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    565 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.5 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 3816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. A hideg (vagy max. szobahőmérsékletű) tejjel elkeverjük a cukrot, lisztet és a kakaót. Nem kell aggódni, ha kicsit csomós marad, főzés közben sima állagúvá válik majd.
  2. Kézi habverővel folyamatosan kevergetve felforraljuk, ekkor a tüzet elzárva hozzáadjuk a vajat és a darabokra tört étcsokoládét, majd addig keverjük, míg ezek szépen beleolvadnak a krémbe.
  3. Félretesszük, hűlni hagyjuk, közben 5-10 percenként átkeverjük, hogy elkerüljük tetejének bőrösödését és töredezését.
  4. Miután szobahőmérsékretre hűlt, poharakba vagy tálakba kanalazzuk, tört mogyoróval, mandulával, pisztáciával, dióval vagy kókuszreszelékkel díszítjük tetszés szerint, majd hűtőbe tesszük. Én most egy kis kandírozott narancshéjat is szórtam rá eltérve a jól megszokott móditól, emellett persze kerülhet rá tejszínhab vagy bármilyen friss gyümölcs is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Be kell ismernünk, a supangle, vagyis a török csokoládékrém korántsem annyira autentikus, mint mondjuk a muhallebi, kazandibi vagy a sütlaç, hiszen neve eredetét tekintve az olasz Zuppa Inglese francia elnevezéséből származtatható (soupe Anglaise), amely ráadásul egyesek szerint brit gyökerekre támaszkodik. Na, de az idők során a supangle önálló receptté érett, szinte eltépve minden köteléket az egykori eredettől.  Egy kedves török bloggertársam receptjét választottam kipróbálásra. Ütős kis pohárdesszert ez, kizárólag csokiimádóknak ajánlom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!