r
Nosalty Logó

Stroganoff bélszín Dacota konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Stroganoff bélszín Dacota konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

1105
Kalória
53.2g
Fehérje
38.6g
Szénhidrátok
83.6g
Zsír
453.5g
Víz
329.6g
Koleszterin
5.7g
Rost
6.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1105 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 151 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    453.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    693 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 1105 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    167.1 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2368.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    907 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1385 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2551 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2535 micro
Összesen 2211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst megmossuk, 1 centi széles csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk.
  3. A gombát átmossuk, leválasztjuk a tönköt a kalaptól, felcsíkozzuk.
  4. A körethez a krumplit megmossuk, megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Olvasztott vajban megforgatjuk, sózzuk, és forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  5. Vastag serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Rádobjuk a hagymát, és lassú tűzön finoman üvegesre pároljuk.
  6. Teszünk alá még egy kis vajat, és hozzátesszük a gombát is. Ha a kieresztett levét elfőtte, kivesszük hagymát és a gombát is.
  7. Legalább két részletben beletesszük a bélszíncsíkokat a serpenyőbe. Nagyon fontos, hogy csak pár percig süssük, különben kiszárad. Egy adagnak kb. 3-4 perc kell, de ha egy husit kettévágunk, akkor megnézhetjük, jó-e? Akkor tökéletes, ha a közepe még rózsaszín. Visszaöntjük a serpenyőbe a hagymás vargányát.
  8. Akkor ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a mustárt is.
  9. Pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.
  10. Ha kész, a krumplival és a felcsíkozott csemegeuborkával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Nem is tudom, hogy lehet ennyi finom falatot egyetlen ételben összehozni: bélszín, tejszín, vargánya, hmmm... Sajnos nem olcsó, de pont ezért ideális ünnepi fogás. Óvatosan kell bánni a bélszínnel sütés közben, mert ha túlsütjük, oda az egész. Ha viszont jól eltaláljuk, a hús szét fog omlani a szánkban!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!