Spongya Bob torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
pamelie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
31g víz0 kcal
-
0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
29g barna cukor109 kcal
-
0 kcal
-
19g joghurt11 kcal
-
5 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
A krémhez
-
10g finomliszt36 kcal
-
63g tej35 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
5 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A díszítéshez
-
66g marcipán306 kcal
Összesen
1240
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
250g víz0 kcal
-
0 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
230g barna cukor874 kcal
-
0 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
A krémhez
-
80g finomliszt291 kcal
-
500g tej280 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A díszítéshez
-
530g marcipán2449 kcal
Összesen
9930
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
8.5g víz0 kcal
-
0 kcal
-
10.3g finomliszt37 kcal
-
7.9g barna cukor30 kcal
-
0 kcal
-
5.1g joghurt3 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
8.5g margarin61 kcal
-
1.7g étcsokoládé9 kcal
A krémhez
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
17.1g tej10 kcal
-
8.5g margarin61 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A díszítéshez
-
18.1g marcipán84 kcal
Összesen
338
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 69.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.5 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 536 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 504 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 384 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
1240
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 112.3 g
Zsír
-
Összesen 558.3 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 204 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 126 g
-
Koleszterin 384 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3028.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 1114 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 882 mg
-
Nátrium 616 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1100.4 g
-
Cukor 776 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 591.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4292 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 471 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 415 mg
-
Retinol - A vitamin: 4035 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 3071 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 572 micro
Összesen
9930
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 103.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.6 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
338
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2.5 dl víz
-
4 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 bögre barna cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
25 dkg margarin
A krémhez
-
4 púpozott ek finomliszt
-
0.5 l tej
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a vizet a margarinnal és a kakaóval fölforraljuk.
- A lisztet leszitáljuk a szódabikarbónával, elkavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a kakaós vízhez, belekeverjük a joghurtot, a tojást és a pici darabokra vágott étcsokit is.
- Előmelegített sütőben megsütjük, majd a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját kinyitjuk és öt percre pihenni hagyjuk. Ha kihűlt, pár órára hűtőbe tesszük.
- A krémhez a lisztből és a tejből állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, teszünk hozzá reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot.
- Ha a krém kihűlt, habverővel jó alaposan összedolgozzuk a kettőt.
- A hideg tészta széleit egy éles késsel körbevágjuk, két lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
- A marcipánból elkészítjük a díszítést. A marcipántömböket használat előtt jól gyúrjuk át és sima felületen, folpack között nyújtsuk, így nem ragad majd. Érdemes vastagabbra nyújtani (7-8 mm), mert a tészta nagyon sötét, hamar átüt a marcipánon, esetleg alá lehet "alapozni" egy vékony réteg krémmel.Én egy 150 grammos sárga,egy-egy 100 grammos barna és fehérmarcipánt és két csomag Gyurmarcit használtam, ez bőven elég a díszítéshez. A tészta levágott széléből készítsük el a lábakat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14255
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
pamelie
59 recept
Az unokaöcsém szülinapi tortája :)