r
Nosalty Logó

Sertésszűzérme hagymalekvárral, diós burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sertésszűzérme hagymalekvárral, diós burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A hagymalekvárhoz

A húshoz

A diós burgonyához

Összesen 883 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A hagymalekvárhoz

A húshoz

A diós burgonyához

Összesen 3528 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A hagymalekvárhoz

A húshoz

A diós burgonyához

Összesen 106 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2656.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    1394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 883 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.7 g

Zsír

  • Összesen
    116.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10626.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    3513 mg
  • Nátrium
    5576 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 3528 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

A hagymalekvárhoz

A húshoz

A diós burgonyához

Elkészítés

A hagymalekvárhoz

  1. Hagymalekvár készítése:
  2. A lilahagymákat megtisztítjuk, tetszés szerint felvágjuk és a vajon megpároljuk.
  3. Hozzáadjuk a mézet és ezzel enyhén megkaramellizáljuk.
  4. Hozzákeverjük a balzsamecetet, a sót, a kakukkfüvet, és a fahéjat. Átforgatjuk, megvárjuk, míg rottyan egyet.
  5. Felöntjük az alaplével és a vörösborral. Körülbelül 30 percen keresztül főzzük alacsony lángon. Ekkora besűrűsődik és lekvár állagot nyerünk.
  6. A végén még lehet fűszerezni egyéni ízlésünk szerint.
  7. Sertésszűz készítése:
  8. A húst átmossuk és ujjnyi vastagságú szeleteket vágunk belőle. Sózzuk, borsozzuk.
  9. Közepesen meleg serpenyőben, kevés vaj és olaj keverékén, kb. 10 perc alatt átsütjük.
  10. Diós burgonya készítése:
  11. A krumplikat sós vízben puhárra főzzük, majd összetörjük.
  12. Hozzákeverjük a diót és a tojást. Sózzuk-borsozzuk.
  13. Annyi lisztet keverünk hozzá, amennyit felvesz. Ez függ attól, milyen vizes volt a krumplink. Enyhén ragacsos, de formálható masszára kell törekednünk.
  14. Lepényeket formálunk belőlük és forró olajban kisütjük.
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 29835
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 30.

Ajánló

A hagymalekvár egy nagyobb adag, amit hűtőben tudunk tárolni egy következő fogáshoz. Kacsához, marhához kíváló kellék lehet:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gondolkodásom egyik eredménye.

Hozzávalók

A hagymalekvárhoz

A húshoz

A diós burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...