Sertésszűzérme hagymalekvárral, diós burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A hagymalekvárhoz
-
250g lilahagyma91 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
25g méz76 kcal
-
4g balzsamecet3 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
A húshoz
-
250g sertés szűzpecsenye273 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A diós burgonyához
Összesen
883
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A hagymalekvárhoz
-
1000g lilahagyma364 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
100g méz304 kcal
-
15g balzsamecet13 kcal
-
11g só0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
A húshoz
-
1000g sertés szűzpecsenye1090 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A diós burgonyához
Összesen
3528
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A hagymalekvárhoz
-
30.2g lilahagyma11 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
3g méz9 kcal
-
0.5g balzsamecet0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g alaplé0 kcal
-
5 kcal
A húshoz
-
30.2g sertés szűzpecsenye33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A diós burgonyához
Összesen
106
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.9 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2656.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 878 mg
-
Nátrium 1394 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 532.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 277 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
883
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 259.7 g
Zsír
-
Összesen 116.5 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 890 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10626.9 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 369 mg
-
Kálcium 472 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 641 mg
-
Foszfor 3513 mg
-
Nátrium 5576 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 331 g
-
Cukor 129 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 2129.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 380 micro
-
Kolin: 1108 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 341 micro
Összesen
3528
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
A hagymalekvárhoz
-
1 kg lilahagyma
-
2 ek vaj
-
4 ek méz
-
3 ek balzsamecet
-
1 kk fahéj
-
2 dl száraz vörösbor
A húshoz
-
1 kg sertés szűzpecsenye
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A diós burgonyához
-
50 dkg burgonya
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg finomliszt
Elkészítés
A hagymalekvárhoz
- Hagymalekvár készítése:
- A lilahagymákat megtisztítjuk, tetszés szerint felvágjuk és a vajon megpároljuk.
- Hozzáadjuk a mézet és ezzel enyhén megkaramellizáljuk.
- Hozzákeverjük a balzsamecetet, a sót, a kakukkfüvet, és a fahéjat. Átforgatjuk, megvárjuk, míg rottyan egyet.
- Felöntjük az alaplével és a vörösborral. Körülbelül 30 percen keresztül főzzük alacsony lángon. Ekkora besűrűsődik és lekvár állagot nyerünk.
- A végén még lehet fűszerezni egyéni ízlésünk szerint.
- Sertésszűz készítése:
- A húst átmossuk és ujjnyi vastagságú szeleteket vágunk belőle. Sózzuk, borsozzuk.
- Közepesen meleg serpenyőben, kevés vaj és olaj keverékén, kb. 10 perc alatt átsütjük.
- Diós burgonya készítése:
- A krumplikat sós vízben puhárra főzzük, majd összetörjük.
- Hozzákeverjük a diót és a tojást. Sózzuk-borsozzuk.
- Annyi lisztet keverünk hozzá, amennyit felvesz. Ez függ attól, milyen vizes volt a krumplink. Enyhén ragacsos, de formálható masszára kell törekednünk.
- Lepényeket formálunk belőlük és forró olajban kisütjük.
- Receptkönyvben: 216
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 29835
- Feltöltés dátuma: 2009. május 30.
Ajánló
A hagymalekvár egy nagyobb adag, amit hűtőben tudunk tárolni egy következő fogáshoz. Kacsához, marhához kíváló kellék lehet:).
Receptjellemzők
NS
17513 recept
Gondolkodásom egyik eredménye.