Sárgaborsófőzelék babáknak
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
60g felesborsó218 kcal
-
60g burgonya35 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
18 kcal
Összesen
272
kcal
- 14% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
120g felesborsó437 kcal
-
120g burgonya69 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
35 kcal
Összesen
543
kcal
- 14% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
47.2g felesborsó172 kcal
-
47.2g burgonya27 kcal
-
3.9g citromlé1 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
Összesen
214
kcal
- 14% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
272
kcal
- 14% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.6 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 654.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 453 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 91 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
543
kcal
- 14% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
-
12 dkg burgonya
-
0.3 citromból nyert citromlé
-
1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
- A sárgaborsót előző nap vízbe áztatjuk.
- Másnap leöntjük róla az áztatóvizet, lábaskába tesszük, felöntjük vízzel és feltesszük főni.
- A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és amikor a borsó már majdnem megpuhult, hozzáadjuk. Puhára főzzük.
- Botmixerrel pürésítjük.
- Végül olajjal dúsítjuk és a citromlével ízesítjük.
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 65393
- Feltöltés dátuma: 2010. január 15.
Ajánló
Feltétként sonkakockákat tálaljunk mellé.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A felesborsó köztudottan a legegészségesebb hüvelyes. A puffadásra hajlamos babáknak azonban csak mértékkel adjuk.