r
Nosalty Logó

Sárgabarack lekvár 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Klári
Sárgabarack lekvár 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 707 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 8483 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.7 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5087 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 707 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2709.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2120.2 g
  • Cukor
    2013 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    4818.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5357 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    558 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1060 micro
  • β-karotin
    61045 micro
  • β-crypt
    5803 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4966 micro
Összesen 8483 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    814 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackot alaposan megmossuk.
  2. Kimagozzuk, felszeleteljük -a barack nagyságától függően- negyedeljük vagy nyolcadoljuk.
  3. Feltesszük a tűzhelyre, és állandó keverés mellett besűrítjük (kb. 75perc).
  4. Majd hozzáadjuk a cukrot, és állandó keverés mellett további 20-25 percig főzzük.
  5. Az előkészített tiszta üvegekbe szedjük, egy késhegynyi szalicilt teszünk minden üvegre, a befőzőfóliát gumigyűrűvel rászorítjuk, és az üveg fedelét rácsavarjuk.
  6. Minden üveget megfordítunk egy pillanatra, majd visszaállítjuk a talpára, és száraz dunsztba tesszük.
  • Elkészítettem: 38 alkalommal
  • Receptkönyvben: 356
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 147933
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 12.

Receptkategóriák

A süteményekbe lekvárt szoktunk használni, mivel azt sokkal sűrűbbre főzzük, mint a dzsemet és ezzel biztosítjuk, hogy nem csurog ki, valamint nem áztatja el a süteményt. A barack héját azért nem szoktam leszedni, mert az nagyon jól sűríti a lekvárt és nem látszik benne, mert teljesen szétfő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

10 csodás köret újkrumpliból

Végre fogyaszthatunk friss és zsenge újburgonyát, melyből rengeteg fantasztikus ételt készíthetünk. De először egy jó krumpliköretet varázsoljunk belőle!