r
Nosalty Logó

Sajtos kelt stangli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Sajtos kelt stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3678 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2176.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    1417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 920 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8705.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    5666 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1778 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1699 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    959 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3678 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sóval és köménnyel elkevert lisztbe mélyedést készítünk.
  2. A tejet meglangyosítjuk, és kb. fél dl-t a mélyedésbe öntünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és állni hagyjuk, amíg az élesztő felfut.
  3. Közben felolvasztunk 12,5 dkg margarint, és ha az élesztő már szépen púposodik a liszt közepén, akkor hozzáöntjük a margarint, és annyi tejet, hogy könnyű tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk.
  4. Két vagy három cipóra osztjuk attól függően, mekkora stanglikat akarunk készíteni, és letakarva, másfélszeresére kelesztjük.
  5. Ha megkelt, fél-1 cm vastag nagy köröket nyújtunk a cipókból. Megkenjük olvasztott margarinnal, és megszórjuk a reszelt sajt 2/3 részével.
  6. Minden körlapot nyolc cikkre vágunk, és vastagabbik végüknél fogva a körcikkeket lazán feltekerjük.
  7. Tepsire helyezzük, tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  8. Amíg a sütő melegszik, hagyjuk pihenni egy kicsit a stanglikat, úgy 10-15 percig.
  9. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  10. Picit még pihentetjük deszkára vagy rácsra téve, de már langyosan fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 513
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 58633
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 21.

Ajánló

Akár egy tartalmas leves utáni második fogásnak, akár vendégvárásra kiválóan alkalmas. De utazáshoz is kitűnő harapnivaló, magában is nagyon finom, de ketté is vághatjuk, és szendvicsnek is elkészíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekkoromat az Alföldön töltöttem, és ott a stangli egyet jelentett egyfajta apró, keskeny, hosszúkás alakú, sós süteménnyel, amit legtöbbször vendégségben kínáltak ropogtatnivalónak. Jó kis sör- és borkorcsolya volt. Most a Dunántúlon élek, ahol bizony egész mást hívnak stanglinak. Tulajdonképpen egy kelt kifli, ami attól nem kifli, hogy nincs meggörbítve. Egy egyenes kifli, ami azért általában dundibbra van készítve, mint a hagyományos kiflik. Ez attól függ, mennyire nyújtjuk ki a tésztáját, és hány cikkre vágjuk a körlapokat. Van csak sós változata is. Az abban különbözik a sajtostól, hogy csak margarinnal megkenjük a belsejét, de kihagyjuk belőle a sajtot. Az is finom, de a sajtos, főleg, ha jut a belsejébe egy kevéske füstölt sajt is, azért viszi a prímet. Csak tessék kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...