Sáfrányos-áfonyás torta fehér csokoládéval egyszerűen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Boldog Ági
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
14g tojás17 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
6g sertészsír56 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
13g áfonya7 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
25g habtejszín73 kcal
-
8g áfonyadzsem21 kcal
-
13g áfonya7 kcal
Összesen
473
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
1g sáfrány2 kcal
-
100g áfonya57 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
60g áfonyadzsem167 kcal
-
100g áfonya57 kcal
Összesen
3789
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
7.9g tojás10 kcal
-
10.8g cukor42 kcal
-
3.6g sertészsír32 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
21.6g finomliszt79 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.4g tej8 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
7.2g áfonya4 kcal
-
7.2g fehér csokoládé39 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
14.4g habtejszín42 kcal
-
4.3g áfonyadzsem12 kcal
-
7.2g áfonya4 kcal
Összesen
272
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 659.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
473
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.2 g
Zsír
-
Összesen 160.8 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5276.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 1582 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 2041 mg
-
Nátrium 1372 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 527.2 g
-
Cukor 273 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 429.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 728 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 176 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 422 mg
-
Retinol - A vitamin: 712 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 702 micro
Összesen
3789
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
2 db tojás
-
15 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
30 dkg finomliszt
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
-
2 dl tej
-
0.5 g sáfrány
-
10 dkg áfonya
-
10 dkg fehér csokoládé
Hozzávalók a krémhez
-
2 dl habtejszín
-
3 ek áfonyadzsem
-
10 dkg áfonya
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- Egy tálba összeöntjük a folyékony alapanyagokat: tojást, puha sertészsírt (vagy vajat). Langyos tejben feloldjuk az őrölt sáfrányt, és az előzőekhez adjuk.
- A száraz alapanyagokat a folyékonyakhoz adjuk, tehát a cukrot, a lisztet, a reszelt citromhéjat, sót, sütőport sima tésztává keverjük. Használhatunk robotgépet, a gyorsabb végeredményhez.
- A fehér csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött, majd az elkészült tésztába forgatjuk. Végül, a 10 dkg áfonyát óvatosan belekeverjük az alapunkba.
- Vékonyan kizsírozott 20 cm-es formába öntjük a tésztát, és 50 perc alatt közepes fokozaton (180 °C vagy 5-ös fokozat) a sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
- Középen vízszintesen félbevágjuk a tortát, és betöltjük a következő krémmel.
Hozzávalók a krémhez
- A tejszínt felverjük. Amikor keményedni kezd a hab, akkor hozzáadunk 3 evőkanál áfonyadzsemet.
- Az elkészült hab felébe 5 dkg áfonyát keverünk, és az elfelezett tortába töltjük. Rárakjuk a torta másik felét.
- A tetejére 5 dkg áfonyás tejszínhabot kenünk, és megszórjuk a maradék 5 dkg áfonyával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2846
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.
Ajánló
REFORM TIPP: Fehér liszt helyett használjunk mandulalisztet, és cukor helyett pedig eritriolt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Boldog Ági
3 recept
Egy nagyon régi, családi alapreceptet turbóztam fel némi áfonyával, fehér csokoládéval és sáfránnyal. Roppan egyszerű az elkészítés, a végeredmény biztos és különleges. A receptet 20 cm-es tortaformában készítettem el. A sertészsír garantálja, hogy hosszabb ideig puha maradjon a tészta.