r
Nosalty Logó

Rozmaringos csirkemell bacon takaróban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
RAW
Rozmaringos csirkemell bacon takaróban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

373
Kalória
20.7g
Fehérje
5.2g
Szénhidrátok
27.6g
Zsír
135.2g
Víz
85.4g
Koleszterin
1.4g
Rost
2.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1492 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    135.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 373 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2675.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    1508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    540.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1492 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

  1. 4 db bacont egymás mellé lefektetünk egy fóliával kibélelt tepsibe.
  2. Tegyük ahosszában felszeletelt hagymát és egy fokhagymát a baconre.
  3. Borssal és sóval meghintjük.
  4. Távolítsuk el a csirke bőrét, és a zsírosabb széleket.
  5. Tegyüka hagymára azegész csontozatlan csirkét.
  6. A csirke tetejére helyezük a rozmaringot, a másik felszeletelt fokhagymát, és borssal meghintjük.
  7. Takarjuk be a maradék baconnel, és tegyük rá a csíkokra vágott paprikát.
  8. Locsoljuk meg a borral.
  9. Fóliával letakarjuk, sütőben kb. 18 percik sütjük.Ekkor leveszük a fóliát róla, és kb. még 15 percig sütjük.
  10. Burgonyával és salátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Sok rozmaring van a kertemben, így ezt talátam ki. Még mindig nagyon sok rozmaringom van. :) Azért van szükségünk ennyi baconra, hogy teljesen betudjuk takarni a csirkét. A csirke ettől nem lesz zsíros, és mivel a hagyma ágyra fektetjük így alulról sem szívja fel a zsírt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!