r
Nosalty Logó

Rigó János ahogy Fahéj készíti

5,0

3 ÉRTÉKELÉS70 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Rigó János ahogy Fahéj készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

509
Kalória
12.4g
Fehérje
45.4g
Szénhidrátok
33.1g
Zsír
38.5g
Víz
183g
Koleszterin
5.1g
Rost
26.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3053 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 264 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    198.7 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1098 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3502.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1525 micro
Összesen 3053 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótatésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként hozzáadva a sárgákat tovább verjük. Végül apránként hozzászitáljuk a sütőporral elkevert kakaós lisztet, de ezzel már csak finoman összeforgatjuk.
  2. Nagy gáztepsiben, sütőpapírt alátéve megsütjük.
  3. A piskótát a sütőből kivéve kifordítjuk a tepsiből, a papírt lehúzzuk róla, és enyhén lisztezett deszkán kihűtjük.
  4. A cukrászhabot nem teljesen keményre verjük fel, majd kiszedünk belőle 5 ek-lal, amit 1 ek porcukorral keményre verünk. A hab másik részébe tesszük a 3 ek porcukrot, a kakaóport, és azt is keményre verjük.
  5. A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk (kb. 16x33 cm-e téglalapokká.) Egyik felére simítjuk a kakaós habot, arra a fehér habot.
  6. A tészta másik felére kerül a máz, amihez a csokit gőz fölött felolvasztjuk, és 2 ek olajjal elkeverjük. A máz megszikkadása után ezt a lapot felkockázzuk, így tesszük a habos rész tetejére.
  7. Nem árt, ha 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  8. Vékony pengéjű, éles késsel szeleteljük, amit minden vágás után letisztítunk, és bevizezünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33x33

Ó, azok a régi szép idők! Amikor főiskolás korunkban két óra közt egyik tanszékről a másikra gyalogolva félúton valahogy mindig betaláltunk a kis cukrászdába, ahol nevetve-vihogva 2 szelet "Rigó Jánost" kértünk. Úgy majszoltuk kézből, villa nélkül, az utcán csalinkázva, és úgy éreztük, miénk a világ. A Rigó Jancsi nekem azóta is Rigó János, és nagyon-nagyon kedves sütije a szívemnek. Mert közös múltunk miatt ő valahogy más, mint a többi. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!