r
Nosalty Logó

Reform karamell torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rin
Reform karamell torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    255.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3466.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1356 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.8 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2299 micro
Összesen 4401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet és a zabpelyhet.
  2. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a fehérjét, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgás masszába.
  3. Egy kerek formában megsütjük.
  4. A piskótát hagyjuk kihűlni, érdemes egy nappal az összeállítás előtt elkészíteni.
  5. A 2 tojást összekeverjük 2 evőkanál cukorral és a keményítővel.
  6. 3 evőkanál cukrot megkaramellizálunk egy lábosban (nem kell kevergetni, csak néha az edényt megforgatni), amikor már barna a cukor és olvadt, akkor hozzáöntjük a tejet. A karamell bekeményedik ezért megvárjuk, míg a cukor újra elolvad, és a tej elkezd forrni, ekkor hozzákeverjük a tojásos-keményítős keveréket. Gyorsan kell elkeverni, nehogy csomós legyen (mintha a rendes porpudingból főznénk pudingot). Mivel a pudingnak is ki kell hűlni, azt is érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni.
  7. A margarint 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot is hozzákeverjük. Ezzel töltöttem meg a piskótát.
  8. Összeállítás: kettévágjuk a piskótalapot, és megtöltjük a fele krémmel, majd a krém másik felét a tetejére simítjuk. Díszítésként 1 evőkanál cukorból készült karamellt csorgathatunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14498
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesapám születésnapjára készítettem el ezt a tortát. Mivel a barátnője elég sok ételre allergiás, köztük a búzára és a laktózra is, ezért találtam ki, hogy a sima liszt helyett rozslisztet használok, mivel azonban abból túl sűrű tészta lett volna, lazítottam zabpehellyel. A tej helyett pedig laktózmentes tejet használtam. Természetesen a hagyományos hozzávalókkal is elkészíthető.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...