r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rákóczi túrós 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 993 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 5963 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.5 g
  • Cink
    174 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    135 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    80 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 993 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    213.2 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5487.1 g
  • Cink
    1045 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    807 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1690 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    884.8 g
  • Cukor
    614 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1579 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1545 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    937 micro
Összesen 5963 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd kivajazott, lisztezett tepsiben a sütőbe rakjuk. 20 percig sütjük.
  2. Közben a túrót a töltelékhez áttörjük, hozzákeverjük a cukrot, a tojássárgát és a tejfölt, a búzadarát, majd végül beleforgatjuk a már előre beáztatott mazsolát is.
  3. A tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük baracklekvárral, majd rákenjük a tölteléket is.
  4. Visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre.
  5. A tetejére a tojásfehérjéket és a porcukrot gőz fölött kemény habbá verjük, óvatosan a töltelék tetejére kenjük, és így is kb. 10-15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20247
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első sütik között volt, amikkel próbálkoztunk, és az eredmény mindig magáért beszélt... sosem maradt belőle semmi (még a széle sem).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...