Raklett barátok közt
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
100g raklett sajt345 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
25g gyöngyhagyma9 kcal
-
100g csemegeuborka24 kcal
-
25g olajbogyó29 kcal
-
35 kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
400g raklett sajt1380 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g virsli538 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
200g csemegekukorica172 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
100g gyöngyhagyma36 kcal
-
400g csemegeuborka94 kcal
-
100g olajbogyó116 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
15.3g raklett sajt53 kcal
-
7.6g paradicsom1 kcal
-
7.6g virsli21 kcal
-
19.1g csirkemellfilé23 kcal
-
7.6g csemegekukorica7 kcal
-
19.1g burgonya11 kcal
-
3.8g gyöngyhagyma1 kcal
-
15.3g csemegeuborka4 kcal
-
3.8g olajbogyó4 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1460.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 665 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 322.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 299 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 520 micro
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 255.9 g
Zsír
-
Összesen 198.9 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 497 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5843.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 737 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 365 mg
-
Foszfor 1876 mg
-
Nátrium 2658 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1288.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 531 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 234 micro
-
β-karotin 1195 micro
-
β-crypt 230 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 2081 micro
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 197 micro
-
Lut-zea 80 micro
Hozzávalók
-
40 dkg raklett sajt
-
2 db paradicsom
-
20 dkg virsli
-
50 dkg csirkemellfilé
-
20 dkg csemegekukorica
-
50 dkg burgonya
-
10 dkg gyöngyhagyma
-
10 db csemegeuborka
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A krumplit héjában megfőzzük.
- A csirkemellet bepácoljuk (pl. mustárral, sóval, de pácolás nélkül is tökéletes) serpenyőben pici olajon elősütjük, amíg mindenhol ki nem fehéredik.
- A többi hozzávalót kis tálkákba és tálakra rendezzük.
- Kezdődhet a sütögetés, érdemes minél több féle variációt összeállítani a kis sütőlapátunkra!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 24083
- Feltöltés dátuma: 2011. január 30.
Ajánló
Manapság már sok helyen és sok féle raklett grillsütőből választhatunk elérhető áron. Igazán "jó játék" és változatosság a megszokott étkezéseinkhez képest, ami ideális baráti összejövetelekre, de gyerekek is nagyon élvezik. Néhány jó tanács: a grill sütő mivel forró és árammal működik, fontos, hogy megfelelő helyre kerüljön az asztalon és csak megfelelő korosztályú gyerekek használják (még szülői felügyelet mellett is) a balesetveszély elkerülésének érdekében. A felső grill laphoz és a grillező lapátokhoz csak a hozzávaló falapátokkal szabad nyúlni, fém ne érjen hozzá, mert megsérül a teflon bevonat. Az olvadt sajt megterhelő lehet a gyomornak, ezért érdemes mellé savanyúságot (pl. mint itt a receptben gyöngyhagymát, csemegeuborkát) fogyasztani, illetve ajánlatos forró folyadékot (forralt bort, teát) inni mellé, ami nem hűti vissza a gyomrot, így a sajtot könnyebben megemészti.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon szeretem az olyan étkezéseket (mint pl. a fondue) ahol az étkezés nem önmagában fontos, hanem eszköz arra, hogy összehozza a társaságot, megalapozza a hangulatot. A raklettnél, míg az egyik adag sül a kis sütőben (ami így télen kellemes meleget áraszt magából a szobában) nincs tele a száj, és kellemesen lehet beszélgetni, miközben lefoglaltságot jelent a sülés figyelése és jó játék az újabb adag összekombinálása. Nem utólagos szempont az sem, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően tudja ezt megtenni, mind ízben, mind mennyiségben. Az előkészületi idő pedig a házigazdára sem helyez túl nagy súlyt.