r
Nosalty Logó

Raklett barátok közt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Raklett barátok közt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 851 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3402 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 851 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.9 g

Zsír

  • Összesen
    198.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5843.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    2658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1288.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    234 micro
  • β-karotin
    1195 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2081 micro
Összesen 3402 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    197 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük.
  2. A csirkemellet bepácoljuk (pl. mustárral, sóval, de pácolás nélkül is tökéletes) serpenyőben pici olajon elősütjük, amíg mindenhol ki nem fehéredik.
  3. A többi hozzávalót kis tálkákba és tálakra rendezzük.
  4. Kezdődhet a sütögetés, érdemes minél több féle variációt összeállítani a kis sütőlapátunkra!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 24083
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 30.

Ajánló

Manapság már sok helyen és sok féle raklett grillsütőből választhatunk elérhető áron. Igazán "jó játék" és változatosság a megszokott étkezéseinkhez képest, ami ideális baráti összejövetelekre, de gyerekek is nagyon élvezik. Néhány jó tanács: a grill sütő mivel forró és árammal működik, fontos, hogy megfelelő helyre kerüljön az asztalon és csak megfelelő korosztályú gyerekek használják (még szülői felügyelet mellett is) a balesetveszély elkerülésének érdekében. A felső grill laphoz és a grillező lapátokhoz csak a hozzávaló falapátokkal szabad nyúlni, fém ne érjen hozzá, mert megsérül a teflon bevonat. Az olvadt sajt megterhelő lehet a gyomornak, ezért érdemes mellé savanyúságot (pl. mint itt a receptben gyöngyhagymát, csemegeuborkát) fogyasztani, illetve ajánlatos forró folyadékot (forralt bort, teát) inni mellé, ami nem hűti vissza a gyomrot, így a sajtot könnyebben megemészti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem az olyan étkezéseket (mint pl. a fondue) ahol az étkezés nem önmagában fontos, hanem eszköz arra, hogy összehozza a társaságot, megalapozza a hangulatot. A raklettnél, míg az egyik adag sül a kis sütőben (ami így télen kellemes meleget áraszt magából a szobában) nincs tele a száj, és kellemesen lehet beszélgetni, miközben lefoglaltságot jelent a sülés figyelése és jó játék az újabb adag összekombinálása. Nem utólagos szempont az sem, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően tudja ezt megtenni, mind ízben, mind mennyiségben. Az előkészületi idő pedig a házigazdára sem helyez túl nagy súlyt.  

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...