Pulykaragu mexikói szószban, párolt rizzsel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
133g pulykahús153 kcal
-
42g bacon164 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
5g mexikói alap16 kcal
A körethez
-
4g olívaolaj35 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
67g rizs239 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A tálaláshoz
-
0g snidling0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
Összesen
634
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
800g pulykahús920 kcal
-
250g bacon983 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
30g mexikói alap95 kcal
A körethez
-
24g olívaolaj212 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
400g rizs1432 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A tálaláshoz
-
0g snidling0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
Összesen
3805
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
41.1g pulykahús47 kcal
-
12.9g bacon51 kcal
-
17.5g vöröshagyma6 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.5g mexikói alap5 kcal
A körethez
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
20.6g rizs74 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A tálaláshoz
-
0g snidling0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
4.1g paradicsom1 kcal
Összesen
196
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.9 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1568.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 999 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 189.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 343 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
634
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 251.6 g
Zsír
-
Összesen 136.7 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 701 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9412.1 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 295 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 386 mg
-
Foszfor 2450 mg
-
Nátrium 5997 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 370.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1136.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 92 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1056 micro
-
Kolin: 630 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 81 micro
-
β-karotin 515 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
3805
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 483.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 106 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
80 dkg pulykahús
-
25 dkg bacon
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
A körethez
-
3 ek olívaolaj
-
1 ek petrezselyem
-
40 dkg rizs
-
4 ek ételízesítő
A tálaláshoz
-
snidling ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 kis db paradicsom
Elkészítés
A húshoz
- Egy tálba tesszük a hússzeleteket, -darabokat, sózzuk, borssal és csirkefűszerkeverékkel ízesítjük, átkeverjük.
- Beletesszük a felszeletelt vöröshagymát és fokhagymát, azzal is átkeverjük
- A felszeletelt csíkokra vágott bacont is belekeverjük.
- A sütőt előmelegítjük.
- A sütőzacskóba beletesszük az ízesített húsokat, majd ráöntjük a mexikói szószt, átmozgatjuk benne, hogy a szósz mindenüvé jusson, majd lezárjuk.
- A tepsibe tesszük, a tetején 5-6 lyukat szúrunk, a felesleges gőz kijöhessen.
- A sütő középső rácsán sütjük kb. 1 órán keresztül. Ha kész, kivesszük a sütőből.
- Jénaiba tesszük az olívaolajat és a mosott rizst, a friss petrezselyemzöldet, ételízesítőt, és dupláján felöntjük hideg vízzel. Lefedjük a jénai tetejével, és a sütő középső rácsán, kb. 45 percig 150-160 fokon főzzük-pároljuk.
- Ha már halljuk, hogy bugyog ki a víz, már csak 10 perc van hátra, és kikapcsoljuk, bent hagyjuk még legalább 10-15 percig, hogy tényleg kipereghessenek a rizsszemek.
- Tálaljuk a friss paradicsomszeletekkel, petrezselyemzölddel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x6
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 11212
- Feltöltés dátuma: 2011. június 14.
Ajánló
Finom bor. (aki teheti)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
A szószt most próbáltam ki először, és finom volt. Van benne kukorica, vörösbab, kaliforniai paprika (zöld-sárga-piros), paradicsomdarabok, és egészen enyhén csípős az íze. A pulykahús nagyon finom és omlós lett benne, a kétféle hagyma és a bacon feldobta az egészet. Ehhez csak rizst tudtam elképzelni köretnek. Simán, hisz a sok zöldségféle, már a szószban van, a hús mellett. Tálalás után, mindenkinek tetszett, illata is kínáltatta, és jó étvággyal fogyasztotta a család:-). Vágytam már egy kaliforniai paprikás, paradicsomos, friss petrezselymes ételre, elvégre május van.