r
Nosalty Logó

Pulykaragu mexikói szószban, párolt rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Pulykaragu mexikói szószban, párolt rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 634 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3805 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1568.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 634 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.6 g

Zsír

  • Összesen
    136.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9412.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2450 mg
  • Nátrium
    5997 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1136.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1056 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 3805 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy tálba tesszük a hússzeleteket, -darabokat, sózzuk, borssal és csirkefűszerkeverékkel ízesítjük, átkeverjük.
  2. Beletesszük a felszeletelt vöröshagymát és fokhagymát, azzal is átkeverjük
  3. A felszeletelt csíkokra vágott bacont is belekeverjük.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A sütőzacskóba beletesszük az ízesített húsokat, majd ráöntjük a mexikói szószt, átmozgatjuk benne, hogy a szósz mindenüvé jusson, majd lezárjuk.
  6. A tepsibe tesszük, a tetején 5-6 lyukat szúrunk, a felesleges gőz kijöhessen.
  7. A sütő középső rácsán sütjük kb. 1 órán keresztül. Ha kész, kivesszük a sütőből.
  8. Jénaiba tesszük az olívaolajat és a mosott rizst, a friss petrezselyemzöldet, ételízesítőt, és dupláján felöntjük hideg vízzel. Lefedjük a jénai tetejével, és a sütő középső rácsán, kb. 45 percig 150-160 fokon főzzük-pároljuk.
  9. Ha már halljuk, hogy bugyog ki a víz, már csak 10 perc van hátra, és kikapcsoljuk, bent hagyjuk még legalább 10-15 percig, hogy tényleg kipereghessenek a rizsszemek.
  10. Tálaljuk a friss paradicsomszeletekkel, petrezselyemzölddel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11212
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 14.

Ajánló

Finom bor. (aki teheti)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykaragu mexikói szószban, párolt rizzsel
Éva-Anyóca 350 recept

A szószt most próbáltam ki először, és finom volt. Van benne kukorica, vörösbab, kaliforniai paprika (zöld-sárga-piros), paradicsomdarabok, és egészen enyhén csípős az íze. A pulykahús nagyon finom és omlós lett benne, a kétféle hagyma és a bacon feldobta az egészet. Ehhez csak rizst tudtam elképzelni köretnek. Simán, hisz a sok zöldségféle, már a szószban van, a hús mellett. Tálalás után, mindenkinek tetszett, illata is kínáltatta, és jó étvággyal fogyasztotta a család:-). Vágytam már egy kaliforniai paprikás, paradicsomos, friss petrezselymes ételre, elvégre május van.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...