r
Nosalty Logó

Pudingos gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pudingos gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 431 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 431 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5390.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1718 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    1489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.6 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1378 micro
Összesen 2587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt 180 C-ra melegítjük, alsó-felső álláson.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a porcukorral, citrom levével és a forró vízzel jól összekeverjük (robotgép segítségével).
  3. Belereszeljük a citrom héját, és kis adagonként hozzáadjuk a liszttel összeszitált sütőport.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a masszához fprgatjuk.
  5. Egy 28 cm átmérőjű gyümölcstorta formát vajazunk-lisztezünk, majd mehet bele a tészta.
  6. Kb 25-30 perc alatt készre sütjük.(Tűpróba!)
  7. Miután a tészta megsült, megvárjuk hogy kihűljön, s csak aztán borítjuk egy nagy tálcára.
  8. A pudingot a leírás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral. Majd a tészta tetején egyenletesen elsimítjuk.
  9. Erre jöhetnek a gyümölcsök, tetszés szerint.
  10. Ha ezzel is megvagyunk, a tortazselét a hátoldalán található útmutató szerint elkészítjük és ráöntjük a gyümölcsök tetejére.
  11. Ha kész, hűtőbe tesszük néhány órára hűlni.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 343
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 459
  • Össznézettség: 365370
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcstortát akartam készíteni, volt itthon egy receptem, de nekem az túl száraz volt. Úgy döntöttem teszek rá pudingot, és bevált az ötlet! Azóta csak így készítem.

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...