Pudingos Barbi torta vajas krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
B.Brigitta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 27% Zsír
A kevert tésztához
-
29g finomliszt106 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
23g tojás29 kcal
-
4g tej2 kcal
A krémhez
A vajas krémhez
-
10g margarin75 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
2g tej1 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
998
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 27% Zsír
A kevert tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
45g tej25 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
90g epres pudingpor343 kcal
-
400g vaj2868 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
1000g tej560 kcal
A vajas krémhez
-
125g margarin896 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
20g tej11 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
11949
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 27% Zsír
A kevert tésztához
-
9.8g finomliszt36 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
1.3g tej1 kcal
A krémhez
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
-
2.5g epres pudingpor10 kcal
-
11.2g vaj81 kcal
-
11.2g cukor44 kcal
-
28.1g tej16 kcal
A vajas krémhez
-
3.5g margarin25 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0.6g tej0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
337
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 56.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 582 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 488 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 476 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
998
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.7 g
Zsír
-
Összesen 675.9 g
-
Telített zsírsav 366 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 210 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 2298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6984.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 2458 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 2233 mg
-
Nátrium 1930 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1379.7 g
-
Cukor 943 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 367.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5857 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 886 mg
-
Retinol - A vitamin: 5709 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1790 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1280 micro
Összesen
11949
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 10.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
337
kcal
Hozzávalók
A kevert tésztához
-
35 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
45 ml tej
A krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
40 dkg vaj
-
40 dkg cukor
-
1 l tej
A vajas krémhez
-
25 dkg porcukor
-
1 csepp vaníliaaroma
Elkészítés
A kevert tésztához
- Keverőtálba tesszük az 5 db tojást, és hozzáöntjük a 25 dkg cukrot. Magas fokozaton mixerrel jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a 35 dkg sütőporos lisztet. Lassú fokozatra kapcsoljuk a mixert, majd beleöntjük a kb. 0,5 dl tejet.
- Mikor már jól összekeveredtek a hozzávalók, tesszük bele a nagyon puha vajat, és a maximum fokozaton keverjük kb. 5 percig.
- Kerek tortaformába öntjük. Megsütjük előmelegített sütőben. Tovább kell sütni, mint a szokásos piskótákat.
- Mikor megsült, 5 percre hagyni kell hűlni a formában, ezután borítjuk ki belőle. Ehhez a magassághoz 2 tészta szükséges. (Az egyik tésztát kuglóf formába sütöttem, hogy meglegyen a ruha esése, majd sütöttem egy sima kapcsos formásat is.)
- A krémhez a 2 eperpudingot megfőzzük 0,5 l tejben a 20 dkg cukorral, mikor kihűlt a puding, belekeverjük a puha vajat. Ha friss vagy fagyasztott epret teszünk a kész krémbe, még finomabb lesz. Ugyanígy készítjük el a vaníliás krémet is.
- A tésztát 2-2 fele vágjuk, és felváltva kenjük a krémmel. A vajas krémhez a puha vajat jól elkeverjük, majd mehet bele a többi hozzávaló. A kész krémet kb.10 percig kavarjuk robotgéppel. Színezhetjük is pici ételfestékkel. A kész krémmel vékonyan bekenjük a tortát, és kb. 30 percre hűtőbe teszük, majd jöhet rá a végső réteg, amit szépen elsimítunk. A maradék vajas krémmel díszítjük.
- Tepsi mérete: 19
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11154
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
B.Brigitta
24 recept
Barátnőm kislányának készült.