r
Nosalty Logó

Pizzatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pizzatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

732
Kalória
43.3g
Fehérje
60.9g
Szénhidrátok
32.9g
Zsír
203.2g
Víz
286.6g
Koleszterin
4g
Rost
8.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 732 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2923 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 176 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3034.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    2070 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    203.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 732 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.3 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12137.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1605 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    8280 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    812.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1081 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    810 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 2923 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1384 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízhez keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk kevés liszttel, és hagyjuk felfutni. Ezt követően hozzákeverjük az olívaolajat.
  2. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az élesztős keveréket, és bedagasztjuk a tésztát. Egyharmad részét levágjuk, átgyúrjuk, majd így teszünk a nagyobb résszel is. Letakarva, langyos helyen 1 óra alatt kelesszük duplájára. Amíg a tészta kel,elkészítjük a tölteléket. A megtisztított hagymát, fokhagymát vágjuk apró kockákra, és megdinszteljük a felhevített olívaolajon.
  3. A megtisztított, megmosott gombát leforrázzuk, lecsöpögtetjük a hagymához adjuk, majd megszórjuk a szárított fűszerekkel.
  4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 1,5-2 dl vizet, a sót, a frissen őrölt borsot, ízlés szerint kevés cukrot, és 10-15 perc alatt főzzük sűrű szósszá.
  5. A főtt sonkát kisebb darabokra tépkedjük, a sajtot vékonyan felszeleteljük.
  6. Miután a tészta megkelt, a nagyobbik darabot lisztezett felületen kinyújtjuk először 15-20 cm átmérőjű kerek lappá, majd letakarva 10 percet pihentetjük. Ezt követően tovább nyújtjuk kb. 40 cm átmérőjű kerek lappá, hogy jól kilehessen vele bélelni a tortaformát.
  7. Kiolajozzuk a formát, és beletesszük a tésztát úgy, hogy kissé túllógjon a peremen.
  8. Megtöltjük töltelékkel, először a gombás paradicsomszószból teszünk a tésztára, majd megszórjuk sonkával és sajttal. Ekkor ismét szósz és sonka következik. Erre ráütjük az öt tojást, és addig rétegezzük a tölteléket, míg el nem fogynak a hozzávalók.
  9. Ekkor a kisebb tésztát is kinyújtjuk, befedjük vele a tölteléket, ráhajtjuk a lelógó tésztaszéleket. 20 percig langyos helyen kelesztjük.
  10. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  11. 20 perc pihentetés után melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20

Ezzel a mutatós tortával változatossá tehetjük ételeinket, meglephetjük vele családunkat, vendégeinket. (További képek  a pizzatortáról itt láthatóak.)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!