r
Nosalty Logó

Piadina

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Piadina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lepényekhez

A töltéshez

Összesen 825 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lepényekhez

A töltéshez

Összesen 4122 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lepényekhez

A töltéshez

Összesen 201 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3016.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    2262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2779 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 825 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.4 g

Zsír

  • Összesen
    181.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15080.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1775 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1499 mg
  • Nátrium
    11311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    545 micro
  • β-karotin
    3975 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    4309 micro
Összesen 4122 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    678 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A lepényekhez

A töltéshez

Elkészítés

A lepényekhez

  1. A liszeteket egy tálba szitáljuk.
  2. A száraz élesztőt, a sót hozzászórjuk, meglocsoljuk a tejszínnel, az olívaolajjal, és a tejjel.
  3. Pár percig gyúrjuk, amíg rugalmas tésztává áll össze.
  4. 15 percig letakarva pihentetjük.
  5. A tésztából golflabdányi golyókat szakítunk. Először a kezünkkel huzigatjuk kicsit minden irányba, majd lisztezett munkafelületen, sodrófa segítségével nyújtjuk vékony, kb. palacsinta méretű lepénykékké.
  6. Újabb 10 percg pihentetjük, addig vékony karikára szeleteljük a kolbászt/ sonkát, a sajtot, a paradicsomot, és jégsalátát is felaprítjuk.
  7. A lepénykéket egy száraz teflonserpenyőben sütni kezdjük, pár percenként megforgatva. Mikor hólyagosodni kezd, és már nagyjából kemény, de még lehet hajlítani, pakolunk bele a szalámiból/ sonkából, sajtból, és a zöldségekből, majd félbehajtjuk.
  8. Ha az alsó része megsült (kemény, és barna foltok vannak rajta), megfordítjuk, és a másik oldalát is készre sütjük.
  9. Melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 929
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 65570
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az a nyomorult VB... Pár hetünk van még, mielőtt mindenki hazautazik, és mit csinálunk, együtt vagyunk? Ó, nem. Estefelé kiürül a város, síri csend honol az utcákon. A kocsmák tömve, mindenki a képernyőre tapad. Ilyenkor nem lehet hosszú estékbe nyúló közös vacsorákat szervezni. Ha túl korán kezdem? A konyha tele, mindenki meccset néz. Ha később állok neki az előkészítésnek? Nem készül el, míg az újabb meccs kezdődik. Na, hogy a kecske is jól lakjon, a káposzta is megmaradjon, kellett valami jó áthidaló megoldás. A piadina - Olaszország, pontosan EmiliaRomana tartomány lepénykenyere - tökéletes vacsora a rohanós hétköznapokra, és a VB idejére. Pillanatok alatt elkészül, nagyon finom, és szinte bármivel lehet tölteni. (Ha hagyománytisztelőek akarunk maradni, akkor pármai sonka, rukkola, mozzarella és paradicsom. Ja, és ha nincs manitobaliszünk, na bumm...sima fehérliszttel is elkészül...)

Hozzávalók

A lepényekhez

A töltéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...