adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
83g csirkecomb93 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
83g gomba18 kcal
-
67g sárgarépa24 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g rizsliszt9 kcal
-
63 kcal
Összesen
388
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g rizsliszt55 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
2322
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
16.6g csirkemellfilé20 kcal
-
18.4g csirkecomb21 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
18.4g gomba4 kcal
-
14.7g sárgarépa5 kcal
-
11.1g zöldborsó9 kcal
-
3.3g fehérrépa2 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
7.4g fehérbor6 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g rizsliszt2 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
Összesen
86
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 707.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 401 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 320.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 565 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 148 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2074 micro
-
β-karotin 5520 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1848 micro
Összesen
388
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 183.4 g
Zsír
-
Összesen 100.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4243.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 398 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 446 mg
-
Foszfor 2403 mg
-
Nátrium 755 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1920.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3389 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 236 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 886 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 548 micro
-
Kolin: 703 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 12441 micro
-
β-karotin 33117 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 11088 micro
Összesen
2322
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 459 micro
-
β-karotin 1221 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 409 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkemellfilé
-
2 db csirkecomb
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
50 dkg gomba
-
40 dkg sárgarépa
-
30 dkg zöldborsó
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 csokor petrezselyem
-
2 dl fehérbor
-
1 teáskanál curry por
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A csirkecombokat kettévágjuk alsó és felsőcombra.
- A melleket is felvágjuk, hogy a combokkal kb. azonos méretű darabokat kapjunk.
- Gyengéden sózzuk, és borsozzuk a husikat, majd vastag falú serpenyőben, kb. fél ujjnyi olajon hirtelen átsütjük őket (nem kell teljesen készre, csak hogy a nyersségüket elveszítsék). Célszerű a combokat és a melleket egyszerre sütni, mert értelemszerűen ugyanannyi idő kell nekik.
- A húsokat kivesszük a sütőléből, és félretesszük őket.
- A hagymát finomra vágjuk, és a visszamaradt olajban puhára pároljuk.
- A gombát, a répákat megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk őket, a petrezselymet felaprítjuk.
- A puha hagymához adjuk a petrezselymet, a répát és a gombát, megszórjuk a curryvel, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a fehérborral. Kb 5 percig kis lángon főzzük, csak amíg megfelelően összekeverednek az ízek.
- Egy mélyebb lábasba tesszük a zöldséges ragu egy részét, és ráhelyezzük a húsokat, majd befedjük a maradék raguval. Kb. 25-35 percig főzzük, amíg a ragu zöldségei majdnem teljesen megpuhulnak, és a husi is készre párolódik a zöldségek között. Ha túl sok levet eresztene, akkor egy picit besűrítjük rizsliszttel.
- Közben megpároljuk a zöldborsót.
- Ha kész, és a zöldségek a raguban is készenlét közeli állapotban vannak, kivesszük a husikat, a helyükre pedig mehet a borsó, együtt is főnek még 5 percet.
- A husikat addig betesszük a sütőbe, és 5 perc alatt egy kis színt grillezünk rájuk.
- Tálaláskor jénaiba vagytálalótálrahalmozzuk a ragut, és ráhelyezzük a húsokat.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 210
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 27571
- Feltöltés dátuma: 2010. március 13.
Ajánló
Krumplipüré és száraz fehérbor. De mivel raguból tetszőleges mennyiséget lehet készíteni, aki nem akar krumplival és rizzsel külön pepecselni, azt is kínálhatja mellé köretnek, mert higgyétek el, semmi köze a natúr párolt zöldség unalmas ízéhez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Igazi tavaszi hangulatot hozó remek étel. Természetesen az év bármelyik szakaszában elkészíthető, de akkor a legfinomabb, ha minden zöldség frissen és harmatosan a piacról kerül a fazékba. Ideális vendégváró, jénaiba téve tálalásra készen várhat a sütőben, és amíg a vendégsereg a levest kanalazza, pont át is melegszik.:) A recept Lajos Mari: 99 Szárnyasétel című szakácskönyvében található.