r
Nosalty Logó

Paris-Brest

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Paris-Brest
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krémek

Tálaláshoz

628
Kalória
10.6g
Fehérje
55g
Szénhidrátok
40.2g
Zsír
62.5g
Víz
164.7g
Koleszterin
2.3g
Rost
30.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krémek

Tálaláshoz

Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krémek

Tálaláshoz

Összesen 6904 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krémek

Tálaláshoz

Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    442.3 g
  • Telített zsírsav
    270 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5636.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    2142 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    1694 mg
  • Nátrium
    1177 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.3 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    687.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2920 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    920 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2871 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    567 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 6904 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A vizet, a tejet és a vajat egy lábosba mérjük. Alaposan felforraljuk, majd hozzáöntjük a lisztet, és miután összeállt egy labdává, még 1-2 percig erőteljesen kevergetjük a lángon.
  2. Átöntjük a masszánkat egy magasabb falú tálba, és kézimixerrel a tojásokat egyenként hozzáadjuk. Ha nagy tojásaink vannak, inkább csak 4-et adjuk hozzá. Egymás után, csak akkor jöjjön a következő, ha az előző már rendesen elkeveredett. Ha kész, áttöltjük egy habzsákba, aminek a végére egy nagyobb sima- vagy csillagcsövet rakunk.
  3. Sütőpapírra körülbelül 7 cm átmérőjű köröket rajzolunk, majd erre nyomjuk a tésztánkat. Nekem ebből a mennyiségből 11 db fánkom lett.
  4. Tetejét lekenjük vízzel és megszórjuk szeletelt mandulával. 180 °C-on sütjük 25 percet. Csak akkor vegyük ki a sütőből, ha a külseje már teljesen megszilárdult, különben össze fog esni.

Krémek

  1. A 3 csomag pudingot megfőzzük 9 dl tejben, a végén hozzákeverjük a cukrot, majd a tűzről levéve a mogyorókrémet. Nálam földimogyoró krém került bele, de nutellával is isteni! Alaposan kihűtjük. Betöltés előtt elkeverjük benne a vajat, ettől kellemesen krémes lesz.
  2. A tejszínt kissé felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, és keményre verjük.

Tálaláshoz

  1. A fánkokat kettévágjuk, a krémet és a tejszínhabot is csillagcsöves habzsákba kanalazzuk és a fánkokra adagoljuk, tetejét ráhelyezzük, és meghintjük porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nos, a Paris-Brest egy égetett tésztából készülő mennyei manna. Ebből a tésztából készül még többek között a képviselő fánk és az eclair fánk. A tésztával régen nagyon sokat szenvedtem. A Nagykönyv (tankönyv) azt írja, hogy az összetevőkből (liszt-folyadék-zsiradék) egyenlő arányban kell tésztát készíteni. Ezekkel az arányokkal nekem soha nem lett tökéletes a végeredmény, de ráakadtam erre a receptre! A recept szerzője a folyadék mennyiségét drasztikusan megemelte. Kipróbáltam, és tökéletes lett! A krém egy nagyon egyszerű, de isteni finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!