Paradicsomos-tejszínes sertésszelet
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g sertéstarja372 kcal
-
35 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
580
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
400g sertéstarja744 kcal
-
71 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1161
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
52.6g sertéstarja98 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
-
6.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
26.3g konzerv paradicsom4 kcal
-
13.1g habtejszín38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
152
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 37.1 g
Zsír
-
Összesen 44.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 813 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 285.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 295 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
580
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 74.1 g
Zsír
-
Összesen 88.9 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 359 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1626 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 872 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 571.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 327 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 591 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5490 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
1161
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 721 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
100 g habtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 ek olasz fűszerkeverék
Elkészítés
- A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval, borssal fűszerezzük.
- Az olajat felforrósítjuk, a húst oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük, sózzuk, borsozzuk, majd egy tűzálló tálba rakjuk.
- A visszamaradt pecsenyezsírban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és további 1 percig dinszteljük. Felöntjük a paradicsommal és a tejszínnel. Felfőzzük, sóval, borssal, paprikával és a fűszerkeverékkel ízesítjük.
- A mártást a húsra öntjük, alufóliával lefedjük. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 2 óra alatt omlósra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 8424
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A mártás ízesíthetjük ízlés szerint erős paprikával is. Tésztával, burgonyával, vagy csak egyszerűen friss, fehér kenyérrel.