r
Nosalty Logó

Paradicsomos-tejszínes sertésszelet

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Paradicsomos-tejszínes sertésszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 580 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1161 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 580 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1626 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1161 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    721 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval, borssal fűszerezzük.
  2. Az olajat felforrósítjuk, a húst oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük, sózzuk, borsozzuk, majd egy tűzálló tálba rakjuk.
  3. A visszamaradt pecsenyezsírban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és további 1 percig dinszteljük. Felöntjük a paradicsommal és a tejszínnel. Felfőzzük, sóval, borssal, paprikával és a fűszerkeverékkel ízesítjük.
  4. A mártást a húsra öntjük, alufóliával lefedjük. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 2 óra alatt omlósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8424
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mártás ízesíthetjük ízlés szerint erős paprikával is. Tésztával, burgonyával, vagy csak egyszerűen friss, fehér kenyérrel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...