r
Nosalty Logó

Padlizsános tésztatorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Padlizsános tésztatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 777 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3101 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3358.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    2074 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 777 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    138.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13432.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    2145 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2274 mg
  • Nátrium
    8295 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1071 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    937 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    713 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1547 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 3101 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3790 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát tisztítás után felszeleteljük.
  2. Mélyebb edényben 1 ek olívaolajon megfuttatjuk, a paradicsomszósszal összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. A tésztát nem túl puhára főzzük, leszűrjük, és elkeverjük a paradicsomszósszal, a parmezánnal és az oregánóval.
  4. A padlizsánt megmossuk, és leszárítjuk, hosszában 3 mm vastagságúra szeleteljük fel, kenjük meg olívával, és grillserpenyőben mindkét oldalát 2-2 percig sütjük.
  5. A sütőt 190 C-fokra előmelegítjük.
  6. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, felszeleteljük. A csemegekaraj szeleteket csíkokra vágjuk.
  7. Egy tortaformát kikenünk vajjal, és kibélelünk a padlizsánszeletekkel. Rárétegezzük a paradicsomos tésztát, a húscsíkokat, a tojást és a mozzarellát. A morzsával megszórjuk a tetejét, és olívával locsoljuk meg.
  8. A sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  9. Spatula segítségével leválasztjuk a szélét az edénytől, és az alját felfelé nyomva kivesszük a formából. Ez kivehető aljú tortaformában készült. Melegen tálaljuk, és szeljük, akár a tortát.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1194
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsános tésztatorta
Zsuzsamama56 322 recept

Ezt a finomságot az egyik gasztro magazinban találtam, és nagyon finomra sikerült. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...