r
Nosalty Logó

Őszibarack 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őszibarack 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a beforgatáshoz

Összesen 2307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a beforgatáshoz

Összesen 9224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a beforgatáshoz

Összesen 359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    102 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 2307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.7 g

Zsír

  • Összesen
    408 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    140 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5306.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1275 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2304 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1234.3 g
  • Cukor
    631 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2888 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2746 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1701 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 9224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a beforgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba tesszük. Belekeverjük a porcukrot és a sütőport. A margarinnal, tojással és annyi tejjel, amit felvesz, tésztát gyúrunk. A tésztánk ne legyen túl kemény.
  2. Zsírozott sütőlemezre diónyi gombócokat formázunk és közepesen meleg sütőben világosra sütjük.
  3. Amíg a következő tepsi tésztánk sül, addig a fél barackok közepét melegen kivájjuk. Vigyázzunk, mert könnyen törik! A kikapart tésztát gyorsan morzsoljuk össze.
  4. Ha az összes fél barack kisült, elkészítjük a tölteléket.
  5. A tejet a cukorral felforraljuk, és belefőzzük a diót. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tésztamorzsalékot, kakaót, vajat. Ízlés szerint rummal ízesítjük.
  6. Ha kihűlt a töltelék, megtöltjük a fél barackokat.
  7. Kettesével egymáshoz ragasztjuk.
  8. Megkenjük vérnarancs aromával, és rögtön kristálycukorba forgatjuk.
  9. Minden barackot "Puszpáng" levélkével megtűzünk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 352
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 47508
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 04.

Ajánló

Lakodalmakra, díszvacsorákra, különleges alkalmakra kiváló .

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a süti lányom sulijában kiírt süteménysütő versenyre készült. Kicsit időigényes, de nagyon látványos, finom édesség. Nagyon régi recept alapján készítettem. Nagymamám örökölte a receptet. Lakodalmi süteményként szoktuk készíteni. Enélkül nem lehetett felénk a lakodalmas ház. Sokáig eláll, ha megszárad, kiváló teasütemény. Elkészítése kicsit hosszadalmas, 3-4 órába is telik, de megéri a fáradtságot és a vesződést, mert a végeredmény magáért beszél.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a beforgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...