r
Nosalty Logó

Ossobuco

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Ossobuco
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

313
Kalória
22.8g
Fehérje
18.3g
Szénhidrátok
11.6g
Zsír
277.6g
Víz
79.9g
Koleszterin
2.9g
Rost
5.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    277.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1301 micro
  • β-karotin
    3336 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    555.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2602 micro
  • β-karotin
    6673 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3217 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    286 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    354 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 68 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy tányérban összekeverjük sóval és borssal. A borjúlábszár-szeleteket megmossuk, szárazra töröljük, majd a lisztben megforgatjuk. Fölösleges lisztet a húsról lerázzuk finoman.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst megpirítjuk benne, majd kivesszük.
  3. A hagymát, zellert, sárgarépát és a fokhagyma felét a serpenyőbe tesszük, és kb. 5 percig pároljuk.
  4. Majd felöntjük a darabos paradicsommal, borral és levessel. Hozzáadjuk a babérlevelet és ½ ek citromhéjat. A húst is visszatesszük a serpenyőbe, és lefedve, közepes hőfokon kb.120 percig főzzük. Ha szükséges, sóval, borssal ízesítjük.
  5. A petrezselymet összekeverjük a megmaradt fokhagymával és citromhéjjal.
  6. Tálalás előtt megszórjuk az osso bucot a petrezselymes keverékkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 120 perc

Az olasz konyha egyik klasszikusa. A borjúlábszár szelet kb. 4-5 cm vastag kell, hogy legyen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!