Ördögtorta ganache krémmel
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tortalapokhoz
-
29 kcal
-
63g víz0 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10 kcal
-
56g finomliszt205 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g só0 kcal
A ganache-hoz
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tortalapokhoz
-
114 kcal
-
250g víz0 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3g só0 kcal
A ganache-hoz
-
400g habtejszín1168 kcal
-
400g étcsokoládé2184 kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tortalapokhoz
-
2.7g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
13.7g víz0 kcal
-
13.7g cukor53 kcal
-
6.8g vaj49 kcal
-
6g tojás8 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
12.3g finomliszt45 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.2g só0 kcal
A ganache-hoz
-
21.9g habtejszín64 kcal
-
21.9g étcsokoládé120 kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 92.1 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1456 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 500 mg
-
Nátrium 482 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.5 g
-
Cukor 116 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 157.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 533 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 522 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 74.5 g
Zsír
-
Összesen 368.4 g
-
Telített zsírsav 222 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5824.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 766 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 928 mg
-
Foszfor 1999 mg
-
Nátrium 1926 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 718.1 g
-
Cukor 465 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 630 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 2090 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 542 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 670 micro
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Hozzávalók
A tortalapokhoz
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
2.5 dl víz
-
25 dkg cukor
-
12.5 dkg vaj
-
22.5 dkg finomliszt
-
0.5 tk szódabikarbóna
-
0.5 tk sütőpor
-
0.5 teáskanál só
A ganache-hoz
-
4 dl habtejszín
-
40 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tortalapokhoz
- A vizet felforraljuk, és belekeverjük a kakaóport és 10 dkg cukrot. Homogénre keverjük, majd hagyjuk hűlni.
- A vajat habosra kavarjuk 15 dkg cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a vanília kivonatot, és azokkal is tovább verjük.
- A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval.
- A tojásos keverékhez hozzáadagoljuk a kakaós vizet, majd a lisztet. Csomómentesre dolgozzuk.
- 2 db tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és fele-fele arányban elosztjuk bennük a masszát.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- A formákban hagyjuk hűlni 10 percet, majd kiborítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A ganache-hoz a tejszínt felhevítjük, majd a tűzről levéve a kis darabokra tördelt csokit beleszórjuk, és addig keverjük, amíg az mind felolvad. Hagyjuk hűlni. Mikor már nem híg, rákenjük az egyik lapra, befedjük a másik lappal, majd azt is bevonjuk ezzel a mázzal.
- Hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 652
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 79893
- Feltöltés dátuma: 2012. január 05.
Ajánló
A tölteléke teljesen változatos, tehát a torta tésztája maga az ördögtorta, a krém lehet tetszőleges. Van, hogy nem is töltik, csak egy lapot sütnek, és csak bevonják valamilyen mázzal. Én most a ganache-t választottam, amiről csak annyit érdemes itt megjegyezni, hogy ha szép fényes mázt akarunk a torta tetejére, akkor még kicsit folyósan kell ráönteni, és szinte magától elsimul. Ha viszont dekorálni is akarunk vele, akkor hagyjuk, hogy teljesen megszilárduljon, majd habzsákkal díszíthetjük vele a torta tetejét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Az ördögtorta egy réges-régi amerikai sütemény. Állítólag Délről ered, de mindenütt sütik, kis különbségekkel. Pokolian csokis, csak csokiimádóknak ajánlott. De nevét mégsem erről kapta. A kakaópor előállítása régebben nem úgy történt, mint manapság. Olyan anyaggal kezelték a kakaót, amitől az mély vörösesbarna színt kapott, így a belőle készült süti is hasonló színben pompázott. Így lett az ördög eledele, vagyis devil's food cake a neve. Ma már nem ad ilyen vöröses színt a kakaó, viszont ezt a tortát szokták piros ételszínezékkel megbolondítani, hogy még ördögibb legyen. Én nem éltem ezzel a lehetőséggel, higgyétek el, így is nagyon ördögi lett. Egyszerű és finom. :) Ajánlom AzEszternek, aki az angyaltortát megosztotta velünk! :)